Steman treedt terug als bestuursvoorzitter Mazars Nederland

3 september 2014 - Paul Steman treedt met onmiddellijke ingang terug als bestuursvoorzitter van Mazars Nederland. Steman is van mening dat hij onvoldoende adequaat heeft gereageerd na een onjuiste opmerking van hem tijdens een aandeelhoudersvergadering in 2013 van een van zijn cliënten. Hij vindt dat van hem een sneller optreden had mogen worden verwacht, vanwege zijn voorbeeldfunctie als bestuursvoorzitter.

Steman stelde tijdens de AVA van RoodMicrotec op 25 april 2013 dat een controledossier van Mazars “met vlag en wimpel” door een toets van de AFM was gekomen. Van een dergelijke toets door de AFM was evenwel geen sprake. Door Steman ondernomen acties hebben er in april 2014 toe geleid dat de betreffende notulen zijn gecorrigeerd. Deze corrigerende acties komen nadat hierover met toezichthouder AFM contact is geweest.

Op geen enkele wijze zijn de jaarcijfers, de controle, of de juistheid daarvan bij RoodMicrotec in het geding.

Samen met zijn collega-bestuurder en de AFM is Steman van mening dat correctie van deze onjuiste bewering niet zo lang had moeten en hoeven duren. De professionaliteit en zorgvuldigheid die van accountants mag worden verwacht, eisen adequate correctie bij onjuistheden.

Mede-bestuurder Ton Tuinier neemt de taken van Paul Steman tijdelijk waar, totdat een nieuwe bestuursvoorzitter is benoemd.

Over Mazars

 Mazars is gespecialiseerd in accounting, audit, tax en adviesdiensten aan een diversiteit van opdrachtgevers, variërend van grote (internationale) ondernemingen en organisaties in de publieke sector tot MKB ondernemers en vermogende particulieren. Mazars maakt onderdeel uit van de Mazars Groep, die actief is met 13800 professionals in 72 landen. Deze groep kenmerkt zich door een geïntegreerd karakter en een goede internationale samenwerking.

Share