Autobelastingen

Als automobilist of als ondernemer met een wagenpark krijgt u onvermijdelijk te maken met autobelastingen. De regels van de diverse belastingen zijn complex en wijzigen vaak. Wilt u fiscale geschillen voorkomen en bovendien geld besparen? Mazars weet wat er speelt en wijst u graag de weg!

Autobrief 2.0

In Autobrief 2 worden de toekomstplannen voor de autobelastingen gepresenteerd. Het nieuwe beleid heeft grote impact op o.a. de BPM en MRB. Wilt u inzicht in de wijzigingen en welke impact Autobrief 2.0 heeft op u? Download dan de flyer  en kom meer te weten over de kansen en uitdagingen op het gebied van autobelastingen. 

BPM

De wet- en regelgeving rondom Belasting van Personenauto's en Motorrijtuigen (BPM)  is complex en wijzigt voortdurend. Als u de regels optimaal toepast, loopt u geen onnodige risico’s. Bovendien kunt u zo veel geld besparen. Weet u al waar u de komende jaren rekening mee moet houden? En welke fiscale regels u voordeel kunnen opleveren? Wij zetten de actuele wijzigingen voor u op een rij! Download hier de flyer over BPM

De BPM kent diverse vrijstellingen, waardoor u geen BPM hoeft te betalen. Denk bijvoorbeeld aan de vrijstellingen voor bestelauto's en taxi's. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan de flyer over de BPM-vrijstelling voor bestelauto's  of de flyer over de taxiregeling

MRB

De MRB, beter bekend als de wegenbelasting, betaalt u voor het gebruiken van de openbare weg. Deze vorm van belasting kent vele uitzonderingen en vrijstellingen die voor u of uw onderneming van belang kunnen zijn. De voortdurend wijzigende MRB-regels kunnen impact op u en uw onderneming hebben. Waarmee moet u de komende tijd rekening houden? Download hier de flyer over MRB

Meer weten? 

Wilt u meer weten over de risico’s en kansen van Autobelastingen, BPM  of MRB? Neem dan contact op met Jurriaan Schuurmans, belastingadviseur bij Mazars, per e-mail  of per telefoon: +31 (0)88 277 12 78. Hij helpt u graag verder. 

Meer informatie?

BPM

BPM

De wet- en regelgeving rondom Belasting van Personenauto's en Motorrijtuigen (BPM) is complex en wijzigt voortdurend. Als u de regels optimaal toepast, loopt u geen onnodige risico’s. Bovendien kunt u zo veel geld besparen. De specialisten van Mazars weten wat er speelt en zetten de actualiteiten voor u op een rij. Zo weet u waar u op kunt inspelen!

Gerelateerd

Indirecte belastingen

U wilt er zeker van zijn dat u optimaal gebruik maakt van btw- en douanewetgeving en dat u geen onnodige risico’s loopt? De specialisten van de Mazars Btw- en Douanevakgroep helpen u graag verder.

Eurovignet

Eurovignet

Heeft u als transportondernemer één of meer vrachtauto(combinatie)’s in gebruik voor goederenvervoer over de autosnelweg? Dan moet u naast de MRB meestal ook BZM betalen, beter bekend als het Eurovignet. U doet aangifte vóórdat u gebruik gaat maken van de autosnelweg. Betaalt u niet of niet tijdig, dan kan dit forse naheffingsaanslagen en boetes opleveren. Waar moet u allemaal op letten?

Download pdf 229,30 kB