Belasting Personenauto's en Motorrijwielen

De wet- en regelgeving rondom Belasting van Personenauto's en Motorrijtuigen (BPM) is complex en wijzigt voortdurend. Als u de regels optimaal toepast, loopt u geen onnodige risico’s. Bovendien kunt u zo veel geld besparen. De specialisten van Mazars weten wat er speelt en zetten de actualiteiten voor u op een rij. Zo weet u waar u op kunt inspelen!

De belasting van Personenauto's en Motorrijwielen (BPM) is een belasting op personenauto's, bestelauto's en motorvoertuigen. De BPM kent vele fiscale regels en uitzonderingen die u de nodige voordelen op kunnen leveren. Weet u waar u de komende tijd op in kunt spelen? 

BPM voor bestelauto's

Koopt u als ondernemer een nieuwe bestelauto op grijs kenteken? Dan kunt in veel gevallen in aanmerking komen voor een BPM-vrijstelling. Met deze vrijstelling voorkomt u dat u toch BPM moet betalen voor uw bestelauto. Óf dat u die moet voorfinancieren. Onderneem tijdig actie en bekijk onze flyer meer voor meer informatie!

De Taxiregeling

Taxiondernemers kunnen in aanmerking komen voor een speciale fiscale faciliteit: de Taxiregeling. Met deze regeling kunt u de BPM die op uw nieuwe taxi drukt, terugkrijgen van de Belastingdienst. Hoe komt u hiervoor in aanmerking? Bekijk onze flyer voor meer informatie.

BPM voor buitenlandse auto's van de zaak

Rijdt u, als Nederlandse inwoner, in een auto met een buitenlands kenteken? Dan bent u voor die auto BPM verschuldigd. In sommige gevallen kunt u eventueel in aanmerking komen voor een BPM-vrijstelling. Bijvoorbeeld als het gaat om een buitenlandse auto van de zaak. Bent ú al bekend met uw mogelijkheden?

BPM bij import & export

Hoe voorkomt u dat u teveel BPM betaalt als u in het buitenland een gebruikte auto koopt? Kunt u uw buitenlandse auto bij een verhuizing naar Nederland vrij van BPM meenemen? En als u uw Nederlandse auto naar het buitenland exporteert, krijgt u dan nog BPM terug? Op het gebied van import en export zijn er diverse kansen en uitdagingen

Meer informatie

Wilt u meer weten over BPM en uw kansen en uitdagingen? Neem dan contact op met Jurriaan Schuurmans per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 16 00. Hij helpt u graag verder.

Downloads

Share