Historie

Mazars komt voort uit Paardekooper & Hoffman, een oer-Hollandse onderneming.

Van Paardekooper & Hoffman tot Mazars 

De basis voor het bedrijf werd in 1927 gelegd door Jan Paardekooper, in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Gedurende de eerste decennia bedient het accountantskantoor vele grote klanten in de directe omgeving van de haven: rederijen, scheepsbevrachters, expediteurs, scheepsbouwers, banken en verzekeringsmaatschappijen. In 1941 treedt de heer Hoffman toe en gaat het bedrijf verder onder de naam Paardekooper & Hoffman.

In de jaren vijftig wordt in Den Haag het eerste kantoor buiten Rotterdam geopend. Door fusies met andere kantoren vormt zich langzamerhand een nationaal netwerk, met kantoren in o.a. Amsterdam, Breda, Haarlem en Roosendaal.

Eind jaren zeventig wordt Paardekooper & Hoffman uitgebreid met een nieuwe bedrijfstak: belastingadvies. Juridische dienstverlening wordt in 1997 als nieuwe discipline geïntegreerd.

Nederlandse ondernemers krijgen de daaropvolgende jaren te maken met een stortvloed aan veranderingen: de ICT-revolutie, het openen van de grenzen, de invoering van de euro en een toenemende concurrentiedruk. Om de internationale dienstverlening te optimaliseren, fuseert Paardekooper & Hoffman in 2000 met Mazars, een Europese organisatie van accountants en belastingadviseurs.

Vanaf februari 2003 wordt Mazars Paardekooper Hoffman kortweg Mazars.

Mazars Groep: Rouen, Parijs, Wereldwijd

Mazars werd in 1940 opgericht door Robert Mazars. Door de oorlog was hij genoodzaakt zijn bedrijfskundige studie af te breken. Om geld te verdienen begon hij in de toen nog niet gereguleerde wereld van accountancy.

Binnen een jaar was zijn kantoor in Rouen al dusdanig gegroeid dat hij jonge accountants kon aannemen. Het kantoor groeide en ontwikkelde zich snel en kreeg steeds meer opdrachten bij grote corporate organisaties in Parijs. In 1973 werd een eerste kantoor geopend in Parijs. De naamsbekendheid van het kantoor nam toe en steeds meer grote organisaties maar ook overheden brachten hun accountancy opdrachten onder bij Mazars.

Op 63-jarige leeftijd trad Robert Mazars terug als president van de firma. Op dit moment is Hervé Hélias de huidige voorzitter van Mazars.