Creating Shared Value(s): Mazars Groep publiceert jaarverslag 2017-2018

In ons jaarboek 2018, dat onderdeel uitmaakt van het jaarverslag 2017-2018 van Mazars Groep, nemen we een stapje terug om te reflecteren op onze internationale ontwikkeling en groei. Ook kijken we naar onze identiteit, geschiedenis en waarden en maken we zo van deze gelegenheid gebruik om opnieuw te benadrukken dat we #MazarsForGood willen zijn.

Met andere woorden, we willen een wereldburger zijn met een positieve uitstraling naar de wereld en de gemeenschappen waarbinnen we actief zijn. 

Onze inzet is zo veel mogelijk bij te dragen aan de maatschappij, of dat nou is door kwaliteitsdiensten aan onze klanten te leveren zodat zij duurzame groei kunnen bewerkstelligen, door onze getalenteerde mensen in staat te stellen het beste uit zichzelf naar boven te halen of door met positieve inzichten voor de toekomst een bijdrage te leveren aan het publieke debat. 

Ons jaarverslag 2018 bestaat uit twee delen: ons jaarboek 2018 en ons financieel jaarverslag 2017-2018. Wat dit laatste betreft: sinds 2005 publiceren we onze geconsolideerde jaarrekening, gezamenlijk gecontroleerd en overeenkomstig IFRS, omdat we van onszelf dezelfde discipline verwachten als van onze klanten.

In de periode 2017-2018 is onze wereldwijde omzet met 8,7% gestegen tot meer dan 1,6 miljard euro. Aan deze vooruitgang hebben al onze diensten en continenten een bijdrage geleverd. Wij zien hierin het bewijs dat ons model, onze waarden en onze ontwikkelingsstrategie robuust, betrouwbaar en relevant zijn. Het geeft in onze optiek ook blijk van de technische topkwaliteit van onze mensen en de hoge kwaliteit van de diensten die wij aan onze klanten over de hele wereld leveren, zowel aan het mkb als aan grote ondernemingen.

De afgelopen twee jaar hebben we een soepele overgangsfase van ons leiderschap doorlopen. Door de omvang en evolutie van Mazars was een naadloze overdracht noodzakelijk, en we zijn verheugd te kunnen melden dat dit traject niet alleen op een prettige manier, maar ook effectief is verlopen. In december 2018 hebben we aangekondigd dat Hervé Hélias de overstap zou gaan maken naar de functie van voorzitter van de Mazars Global Board. Hervé Hélias werd in 2016 benoemd tot CEO van Mazars Groep en volgt nu Philippe Castagnac op, die de afgelopen zeven jaar de functie van voorzitter en van 2011 tot en met 2016 de functie van CEO van de Groep met succes heeft bekleed. 

Groei bevorderen

Onze hele geschiedenis wordt gekenmerkt door voortdurende ontwikkeling, maar wij zien groei niet als een doel op zich. Onze prioriteit is veeleer onze klanten te helpen groeien en bij te dragen aan een gezonder, beter functionerend bedrijfsleven. Wij bevorderen niet alleen onze groei, maar ook de groei van degenen die wij van dienst zijn, wat past bij ons streven duurzame, gezamenlijke waarde voor iedereen te creëren.

 

Voorop blijven lopen

Om succes te hebben moeten organisaties vooruitstrevend zijn. Wij zijn er, in alle aspecten van ons werk, van overtuigd dat innovatie en het vermogen tot aanpassing essentiële onderscheidende factoren zullen worden. Of het nu gaat om technologie, talent management of thought leadership, wij willen voorop blijven lopen om al onze stakeholders zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Download hieronder

  • ons financieel jaarverslag 2017-2018, gezamenlijk gecontroleerd en overeenkomstig IFRS;
  • onze brochure voor 2019 "Mazars at a Glance", waar je een kort overzicht van onze belangrijkste feiten en cijfers per 1 januari 2019 vindt;
  • ons jaarboek 2018 "Creating Shared Value(s)".

Meer informatie?