Btw & de public sector

Organisaties in de publieke sector hebben doorgaans te maken met complexe btw-regelgeving. Zijn specifieke subsidies belast met btw? Is er een vrijstelling van toepassing? Kan btw op een grote investering worden teruggevraagd? En kan er worden samengewerkt met partners zonder budget aan btw te verliezen? We nemen samen met u de kansen en valkuilen door die uw organisatie / sector raken.

Finance of the future

In deze module zetten wij kort de belastingplicht van uw organisatie en partners uiteen. Vanuit deze basis worden vanuit sectorspecifieke aandachtspunten en actualiteit de kansen en risico’s behandeld die voor uw organisatie van belang (kunnen) zijn. Denk hierbij aan samenwerkingsvormen met partners, de situaties waarbij ‘verlegging’ en aansprakelijkstelling btw-heffing aan de orde zijn, de reikwijdte van btw-vrijstellingen en de belastbaarheid van subsidies, giften en bijdragen. De cursus geeft u het framework om transacties en projecten in uw organisatie te plaatsen vanuit btw-regelgeving, om mogelijke kansen en risico’s te herkennen.

Voordelen Public Inhouse training

  • De inhoud en het programma zijn flexibel in te richten op uw organisatie. U kunt meerdere modules kiezen tegen een gereduceerd tarief.
  • De kennis en competenties van uw professionals worden tegelijk op hetzelfde niveau gebracht.
  • Doordat u één pakketprijs betaalt, bespaart u kosten. Hoe meer deelnemers, des te lager de kosten per medewerker.
  • De medewerkers ontvangen, indien gewenst, na afloop van de training een deelnamecertificaat.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een Inhouse training voor uw organisatie? Of heeft u maar een beperkt aantal collega’s waarvoor deze module relevant is en neemt u liever deel aan een seminar? Vul dan het contactformulier in met uw wensen en de betreffende specialist neemt contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

* verplichte velden

Uw persoonsgegevens worden door Mazars Nederland, de verwerkingsverantwoordelijke, verzameld in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving.

De met een sterretje gemarkeerde velden zijn verplicht. Als u een verplicht veld leeg laat, kan uw verzoek mogelijk niet verwerkt worden.

Uw persoonsgegevens worden verzameld om uw verzoek te kunnen verwerken.

U hebt het recht op toegang tot, rectificatie of wissing van uw gegevens, en het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens of deze te beperken. Ook hebt u het recht op overdraagbaarheid van gegevens en het recht om aanwijzingen te geven over wat er na uw overlijden met uw gegevens gebeurt. Tot slot hebt u het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende instantie en het recht om niet onderworpen te zijn aan een beslissing die uitsluitend berust op geautomatiseerde gegevensverwerking, waaronder profilering, die rechtsgevolgen voor u heeft of u in ernstige mate raakt.