Inrichten van risicomanagement

De verschillende sectorcodes voor goed bestuur vragen aandacht voor het beheersen van risico’s. En toezichthouders vragen steeds vaker om de hoogte van uw continuïteitsreserve te onderbouwen. Kent u uw belangrijkste risico’s? Bespreekt u wat een acceptabel niveau van risicobeheersing is voor uw organisatie? Risicomanagement brengt focus en is ook behulpzaam bij het onderbouwen van uw continuïteitsreserve. Wanneer risicomanagement eenmaal routine is geworden, biedt het inventariseren van kansen nog extra toegevoegde waarde.

Tijdens deze training maakt u kennis met de belangrijkste stappen en hulpmiddelen voor de inrichting van risicomanagement in uw organisatie. Wij laten u zien hoe u de Top 10-risico’s  voor uw organisatie zou kunnen opbouwen, hoe u een gesprek over de beheersing van die risico’s kunt faciliteren en hoe u het proces start om periodiek te monitoren of de gevonden risico’s tot ‘acceptabel’ niveau beheerst worden. En als dat niet het geval blijkt, dan bespreekt u met elkaar welke aanvullende beheersmaatregelen noodzakelijk zijn. Ter ondersteuning van dit risicomanagementproces, leren wij u om een passende risicomatrix te ontwerpen, met kans- en impactschalen die bij uw eigen organisatie passen. Ten slotte zullen wij u ook tonen hoe u een deel van de geïnventariseerde risico’s kunt benutten voor het onderbouwen van uw continuïteitsreserve.

PMC InHouse-02.png

Voordelen Public Inhouse training

  • De inhoud en het programma zijn flexibel in te richten op uw organisatie. U kunt meerdere modules kiezen tegen een gereduceerd tarief.
  • De kennis en competenties van uw professionals worden tegelijk op hetzelfde niveau gebracht.
  • Doordat u één pakketprijs betaalt, bespaart u  kosten. Hoe meer deelnemers, des te lager de kosten per medewerker.
  • De medewerkers ontvangen, indien gewenst, na afloop van de training een deelnamecertificaat.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een Inhouse training voor uw organisatie? Of heeft u maar een beperkt aantal collega’s waarvoor deze module relevant is en neemt u liever deel aan een seminar? Vul dan het contactformulier in met uw wensen en de betreffende specialist neemt contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

* verplichte velden

Uw persoonsgegevens worden door Mazars Nederland, de verwerkingsverantwoordelijke, verzameld in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving.

De met een sterretje gemarkeerde velden zijn verplicht. Als u een verplicht veld leeg laat, kan uw verzoek mogelijk niet verwerkt worden.

Uw persoonsgegevens worden verzameld om uw verzoek te kunnen verwerken.

U hebt het recht op toegang tot, rectificatie of wissing van uw gegevens, en het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens of deze te beperken. Ook hebt u het recht op overdraagbaarheid van gegevens en het recht om aanwijzingen te geven over wat er na uw overlijden met uw gegevens gebeurt. Tot slot hebt u het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende instantie en het recht om niet onderworpen te zijn aan een beslissing die uitsluitend berust op geautomatiseerde gegevensverwerking, waaronder profilering, die rechtsgevolgen voor u heeft of u in ernstige mate raakt.