Mazars Corporate Finance adviseert nieuwe investeringsmaatschappij Dei Capital

14 november 2019 – Investeringsmaatschappij Dei Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Wessels Groep en de aan haar gelieerde ondernemingen (hierna: Wessels). Samen met algemeen directeur Auke Borckink zijn per 2 juli 2019 de aandelen overgenomen van de huidige eigenaren Nico Wessels en Werner Hegeman.

Dei Capital

Nico Niehoff, Managing Partner van Dei Capital heeft zijn eerste belang verworven via Dei Capital. Dei Capital richt zich op het overnemen van familiebedrijven in de maakindustrie in Oost-Nederland waar bedrijfsopvolging een issue is. Kenmerkend hierbij is de zogenaamde ‘buy & hold’-strategie. Ook wel de ‘kopen en houden’-strategie genoemd, waarbij het de bedoeling is om de aangekochte effecten lang in de portefeuille te houden. Nico Niehoff laat weten: “Wessels Groep heeft in Nederland een toonaangevende positie verworven als complete afbouwer door het unieke one-stop shopping model. Ik kijk ernaar uit om samen met het managementteam van Wessels te werken aan het verder ontwikkelen van Wessels als een toonaangevende dienstverlener in wand- en vloertegels, natuursteen en afbouw van projecten voor de Nederlandse bouwwereld”.

Nico Niehoff is zijn carrière begonnen in de accountancy en werd vervolgens controller bij Nedap. Daarna is hij aan de slag gegaan bij ATAG als financieel directeur en uiteindelijk als CFO en medeaandeelhouder de onderneming succesvol heeft laten groeien. Dit heeft hij in nauwe samenwerking met verschillende participatiemaatschappijen gedaan. Recentelijk heeft hij zijn eigen participatiemaatschappij, Dei Capital, opgericht.

Mazars Corporate Finance heeft Dei Capital geadviseerd en begeleid gedurende het proces van de overname, bij de onderhandelingen over de prijs, transactiestructuur en bij de totstandkoming van de transactiedocumentatie.

Mazars kan u helpen

Met onze jarenlange ervaring bij het adviseren over succesvolle acquisities en ons uitstekende netwerk kunnen wij u op de juiste manier bij een acquisitieproces van dienst zijn. Door middel van een gedegen strategische analyse en marktonderzoek worden potentiële acquisitiekandidaten geïdentificeerd en benaderd. Vervolgens kunnen wij u assisteren bij de te voeren onderhandelingen of deze namens u voeren om tot de, in uw ogen, correcte prijs en voorwaarden te komen. Hierdoor ziet de toekomst van uw onderneming er nog positiever uit. 

Meer weten?

Wilt u ook graag advies en begeleiding van Mazars Corporate Finance? Neem dan contact op met Aron de Jong per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 18 00 of Joost Reefhuis per e-mail of per telefoon via +31 (0)88 277 17 68. Zij helpen u graag verder.  

Meer informatie?