Brexit Impact Scan: is uw organisatie voorbereid op de Brexit?

31 augustus 2020 – Terwijl ondernemend Nederland nog worstelt met de gevolgen van de coronacrisis, staat ook de Brexit voor de deur. Organisaties moeten de komende maanden bepalen of ze klaar zijn voor het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Transitieperiode

Vanaf 1 februari 2020 is het Verenigd Koninkrijk geen onderdeel meer van de Europese Unie (EU). Momenteel geldt een overgangsperiode, deze eindigt op 31 december 2020. De EU en het Verenigd Koninkrijk zijn nog in onderhandeling over hun toekomstige relatie. Eén ding is zeker, vanaf 1 januari 2021 keren de douanegrenzen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk terug en zullen douaneformaliteiten in orde moeten zijn. Dit heeft tevens een enorme impact op uw huidige btw-compliance en op uw EU-werknemers die in het Verenigd Koninkrijk werken.

Brexit Impact Scan

Mazars heeft een Brexit Impact Scan ontwikkeld waarmee u kunt inzien of de Brexit ook consequenties zal hebben voor uw organisatie. Door het beantwoorden van onderstaande vragen, kunt u bepalen of de Brexit gevolgen heeft voor uw bedrijfs- of toeleveringsketen. Wanneer u één van de vragen met ‘ja’ moet beantwoorden, zal de Brexit gevolgen hebben voor uw bedrijfs- of toeleveringsketen en is onmiddellijke actie vereist.

  1. Is uw organisatie betrokken bij het (ver)handelen van (accijns)producten of diensten met het Verenigd Koninkrijk?
  2. Vervoert u producten in, naar, via of vanuit het Verenigd Koninkrijk of heeft u een opslagfaciliteit in het Verenigd Koninkrijk?
  3. Heeft u een productie- of fabricagefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk?
  4. Biedt uw organisatie rechtstreekse of online verkopen en diensten aan klanten uit het Verenigd Koninkrijk aan?
  5. Heeft u werknemers uit het Verenigd Koninkrijk die in de EU werken of vice versa?

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Eline Polak per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 23 25 of met Alexander Rasink per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 16 15. Zij helpen u graag verder.