Brexit: deal or no-deal? Wij helpen u op weg!

17 oktober 2019 - De ontwikkelingen rondom de Brexit volgen elkaar in rap tempo op. Zoals het er nu naar uitziet verlaat het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober 2019 de Europese Unie. In dat geval is het Verenigd Koninkrijk geen lid meer van de interne markt en de douane-unie en ligt er binnen de EU verder geen enkele afspraak meer vast. Dan gelden dezelfde regels als voor andere landen buiten de EU. Maar wat betekent dit voor u?

Gevolgen van de Brexit

Zowel bij een deal als bij een no-deal Brexit zullen er veel veranderingen optreden in de wet- en regelgeving en dat leidt voor ondernemers die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk tot onzekerheid over de gevolgen.

In de praktijk zien we veel vragen van deze ondernemers, zoals:

  • Heb ik de benodigde douanevergunningen?
  • Moeten de leveringsovereenkomsten worden aangepast?
  • Moet ik mij registreren in het Verenigd Koninkrijk en heb ik een EORI-nummer nodig?
  • Hoe hoog zijn de invoerrechten op mijn producten bij een no-deal Brexit?
  • Is het verstandig om handelsstromen en / of douaneprocessen anders vorm te geven?
  • Wat zijn de (fiscale) gevolgen voor mij als werkgever met betrekking tot sociale verzekeringen en belastingen voor werknemers in het Verenigd Koninkrijk?

Aangezien de specifieke situaties van ondernemers zeer uiteenlopen, blijken er geen standaardantwoorden en oplossingen te zijn die in iedere situatie toereikend zijn en is maatwerk dus noodzakelijk. De Brexit-specialisten van Mazars helpen u graag op weg, of het nu een deal of no-deal Brexit wordt. 

Subsidie voor advisering

Weet u overigens dat er een subsidie bestaat voor advisering op het gebied van de gevolgen van de Brexit voor uw onderneming? U kunt hiervoor een zogenaamde Brexit-voucher aanvragen.

Telefonisch Brexit-spreekuur

Om u verder voor te bereiden op de gevolgen van de Brexit, organiseert Mazars enkele telefonische spreekuren waarin Brexit-specialisten beschikbaar zijn voor vraagstukken omtrent de Brexit. De spreekuren zullen plaatsvinden op 23 oktober en 25 oktober a.s. tussen 13.00 en 15.00 uur. Gedurende dit tijdstip kunt u hiervoor bellen naar 088-2771603

Meer weten?

Wilt u weten wat de Brexit voor uw onderneming betekent en hoe u zich hier praktisch op kunt voorbereiden? Neem dan contact op met Raimo Kool per e-mail of per telefoon via +31 (0)88 277 15 05 of Eline Polak per e-mail of per telefoon via +31 (0)88 277 23 25. Voor specifieke vragen over de impact van de Brexit voor uw personeel, neem dan contact op met Alexander Rasink per e-mail of per telefoon via +31 (0)88 277 16 15. Zij helpen u graag verder.

Meer informatie?