Column | Er staan duizenden bedrijven latent in de verkoop

14 november 2019 – Recentelijk verscheen er in de najaarseditie van Brookz Magazine een column waarin Aron de Jong reageerde op de stelling 'Er staan duizenden bedrijven latent in de verkoop'.

Wat zijn belangrijke redenen voor de status ‘latent’?

Ten eerste speelt discretie een grote rol. De verkoop van een onderneming kan grote impact op alle stakeholders hebben. Wanneer in een vroegtijdig stadium bekend wordt dat een onderneming te koop staat, worden werknemers, leveranciers en klanten nerveus. Dit kan negatieve gevolgen voor de bedrijfsvoering hebben.

Ten tweede is niet bij iedere directeur-grootaandeelhouder (DGA) duidelijk wat de verkoop van een onderneming betekent, wat de mogelijkheden zijn en hoe een verkoopproces eruit ziet. Zo hoeft bij een verkoop niet altijd 100% van de aandelen verkocht te worden. Veel DGA’s weten dat niet omdat ze het concept van de ‘pre-exit’ niet kennen. Ze hebben hier wel behoefte aan.

Uiteindelijk is voor de juiste prijs iedere onderneming te koop en hebben de meeste DGA’s wel een gedachte bij de voor hen juiste prijs. Om die juiste prijs te realiseren en ervoor te zorgen dat het proces soepel en discreet verloopt, is het van belang tijdig een professionele adviseur in te schakelen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Corporate Finance en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Aron de Jong per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 18 00. Hij helpt u graag verder.

Meer informatie?