Column Egon de Prouw | Maatschappelijke impact, hoe werkt dat?

7 juni 2022 - Voor maatschappelijke organisaties volgen de ontwikkelingen met betrekking tot wet- en regelgeving elkaar in rap tempo op. Wat ik als sectorleider Maatschappelijke organisaties mooi vind om te zien, is dat verandering niet alleen ontstaat door wetten en regelgeving. Ik zie meer en meer ondernemingen veranderen, omdat ze de noodzaak ervan inzien. Niet alleen maatschappelijke organisaties zijn zich bewust van hun rol in onze maatschappij. Ook commerciële bedrijven beseffen steeds meer dat ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ geen modetrend of reclamestunt is, maar werkelijk nodig is.

Hoe Mazars zich bezighoudt met duurzaamheid leest u in ons recent uitgebrachte Sustainability Report 2021. Een mooi voorbeeld vind ik onze 'Community Day’. Tijdens deze dag krijgen alle medewerkers van Mazars de kans zich in te zetten voor een goed doel wat leidt tot een mooie dag vol verbinding en betrokkenheid. Dit jaar vindt onze 'Community Day' op 23 juni plaats.

Ook in mijn eigen leven probeer ik steeds bewuster mijn keuzes af te stemmen op de impact die het op de wereld heeft. Zo pak ik bijna alleen nog maar de trein of fiets naar kantoor en blijft de auto veelal voor de deur staan. Er blijken hele leuke alternatieven voor vliegvakanties en dichter bij huis blijkt er ook veel te ontdekken. Naarmate je je hier meer bewust van wordt, is er toch niets leuker dan werken voor organisaties die hier dagelijks mee bezig zijn? Zo wordt door culturele organisaties een sociale impact gemaakt. Voor goede doelen geldt dat op het humanitaire vlak. Bij belangenorganisaties is er aandacht voor diversiteit en inclusie.

Seminar ‘De uitdagingen voor Maatschappelijke organisaties’

Hoe u de impact meet die u maakt als maatschappelijke organisatie is één van de vragen die we zullen behandelen tijdens het seminar ‘De uitdagingen voor Maatschappelijke organisaties’ op dinsdag 21 juni 2022. Als locatie hebben we gekozen voor het Eye Filmmuseum in Amsterdam; een inspirerend en spectaculair decor. Ik ben trots dat wij mooie maatschappelijke organisaties in diverse rollen – accountant, belastingadviseur of consultant - kunnen adviseren. Ik zie u graag op het evenement.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat wij voor u als maatschappelijke organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Egon de Prouw, Partner en Sectorleider Maatschappelijke organisaties, per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 10 24. Hij helpt u graag verder.

Interessant voor u: