Column Remco Schoonderwoerd I Er is meer dan corona...

29 september 2020 - De zomer is weer achter de rug. Waarschijnlijk was ook uw zomer door reisbeperkingen en coronamaatregelen een andere zomer dan anders. Hopelijk heeft u toch genoten van het mooie weer, van de lange dagen en van ontspanning. Misschien heeft ook u wel ontdekt wat voor moois Nederland allemaal te bieden heeft.

Hopelijk heeft u zich als ondernemer in de sector Transport & Logistiek ook gerealiseerd dat er meer is dan corona. Uiteraard vraagt de beheersing van de gevolgen van corona voor uw onderneming, met name op het vlak van commercie, werkomstandigheden en IT, nog steeds de volle aandacht, maar er is meer. Zo zou je bijna vergeten dat het Verenigd Koninkrijk in het kader van de Brexit geen verder uitstel meer heeft gevraagd van de transitieperiode, waardoor deze eindigt op 31 december 2020. Dit betekent dat vanaf 1 januari 2021 de grenzen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk terug zijn en niks doen geen optie meer is.

Een ander voorbeeld is dat het Europees Parlement deze zomer het mobiliteitspakket heeft goedgekeurd, waarbij een reeks herzieningen wordt ingevoerd die het vervoer van goederen over de weg aanzienlijk zullen veranderen. De maatregelen zijn onder andere bedoeld om de werkomstandigheden van de chauffeurs te verbeteren en de Europese regelgeving te harmoniseren. De eerste veranderingen zijn inmiddels al in werking getreden.

De zomer geeft vaak nieuwe energie. Ik hoop dat u deze energie heeft gevonden en zal aanwenden om weer volop met uw onderneming aan de slag te gaan waarbij het belangrijk is om verder te kijken dan alleen het managen van de coronagevolgen. Gelukkig hoor en zie ik om me heen dat veel ondernemers dat doen.

MEER WETEN?

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Remco Schoonderwoerd per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 16 45. Hij helpt u graag verder.