Column Remco Schoonderwoerd | Never a dull moment

Op het moment dat ik dit schrijf is het jaar 2021 alweer ruim een maand oud en maakt Nederland zich op voor een periode met veel sneeuw en vorst. Weer een nieuwe uitdaging voor de Transport & Logistiek sector, want weer of geen weer, alles moet toch van A naar B.

Altijd in beweging

Het doet me maar weer beseffen dat de Transport & Logistiek sector steeds weer wordt geconfronteerd met nieuwe omstandigheden en daardoor letterlijk en figuurlijk altijd in beweging is. Er is per definitie een sterke correlatie met de economische omstandigheden die standaard zorgt voor volatiliteit, maar dan zijn er ook nog ingrijpende gebeurtenissen als een pandemie, de Brexit en een stikstofcrisis. De digitale wereld wordt steeds belangrijker en is constant in ontwikkeling, waarbij de eisen ten aanzien van veiligheid en duurzaamheid iedere keer verder toenemen. Op Europees niveau is er ook nog groen licht gegeven voor het Mobiliteitspakket dat maakt dat er in 2021 moet worden geanticipeerd op de onderdelen uit het pakket die in 2022 van kracht worden. Relevante wet- en regelgeving is dus ook constant in beweging, zo is er bijvoorbeeld ook nog geen akkoord voor een nieuwe CAO voor het beroepsgoederenvervoer terwijl de bestaande CAO toch echt eind vorig jaar afliep. En last but not least is er opnieuw een consolidatiegolf gaande door de sector.

Kortom, als ondernemer in de Transport & Logistiek sector moet u ook in 2021 weer volop aan de bak en lijkt het nieuwe normaal niet veel anders te worden dan het oude normaal: veel dynamiek, kansen & bedreigingen en daardoor steeds nieuwe uitdagingen waardoor de sector bijna doorlopend in transitie is. Gelukkig is het ook normaal dat Mazars u daarin graag bijstaat.

Ik wens alle ondernemers in de Transport & Logistiek sector weer veel succes de komende tijd. Saai zal het in ieder geval niet zijn.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over de Transport & Logistiek sector en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Remco Schoonderwoerd per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 16 45. Hij helpt u graag verder.