Column Sander Boomman | Maatschappelijke impact

3 oktober 2019 – Maatschappelijke impact. Daar gaat het onze klanten in de Public sector om. In de volle breedte van ons klantenpakket zien we dit terug. Of dit nu een scholengemeenschap is die streeft naar goed onderwijs of een woningbouwcoöperatie die graag nieuwe huizen wil bouwen om een bijdrage te leveren aan het woningprobleem.

Maatschappelijke missie

Als accountants en adviseurs ondersteunen wij deze klanten met hun maatschappelijke missie. Dat vraagt van ons dat wij verder kijken dan de bedrijfsmatigheid van de activiteiten. Belangrijk is dat wij zelf maatschappelijke betrokkenheid voelen en dit kunnen overdragen aan en bespreken met onze klanten. Zo helpen we hen om maatschappelijke impact te realiseren. Deze mensen werken gelukkig bij ons en steeds meer jonge mensen voelen zich aangetrokken tot dit klantensegment. Dat stemt mij als sectorleider van de Public sector erg tevreden en geeft mij een gevoel van trots.

Accountants vervullen natuurlijk al een maatschappelijke rol in hun functioneren naar het maatschappelijk verkeer. Juist in onze sector zien we die relatie naar het maatschappelijk verkeer. De donateurs van goede doelen, de leden van belangenverenigingen, de huurders van woningbouwcoöperaties en de leerlingen van scholengemeenschappen zijn dit maatschappelijk verkeer. Voor hen dragen wij bij aan betrouwbare financiële verslaggeving en adviseren wij organisaties om hun interne procedures en IT-systemen goed op orde te hebben. Zodat zij hun privacy en de cybersecurity omtrent deze data kunnen waarborgen. En ter voorkoming van reputatieschade van de toezichthouders, die in onze sectoren vaak weinig tot geen vergoeding krijgen, maar dit met een maatschappelijk hart doen. Vanzelfsprekend is er garantie voor de toekomst, maar goede soft controls en een sterke governance dragen bij aan een gezonder klimaat bij deze organisaties.

Aangezien we het nu toch hebben over het klimaat, ben ik verheugd dat wij Sustainability adviseurs hebben die onze klanten helpen om de maatschappelijke doelstellingen te formuleren, helpen bij het verzamelen van de soms niet eenvoudige data die nodig is om te meten of het beleid succesvol is en op een nette en begrijpelijke wijze kunnen rapporteren over deze doelstellingen.

Dus de maatschappelijke impact van onze klanten en onze maatschappelijke rol daarbij passen ons goed. Binnen ons bedrijf noemen wij dat Mazars for Good. En daar ben ik als sectorleider trots op.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de sectorgroep Public en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Sander Boomman, Sectorleider Public per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 12 27. Hij helpt u graag verder.

Meer informatie?