De belangrijkste wijzigingen van de Incoterms 2020

7 november 2019 - De nieuwe Incoterms® 2020 zijn gepubliceerd en de nieuwe regels zullen per 1 januari 2020 in werking treden. Vanaf dan is het mogelijk om de nieuwe regels in een contract op te nemen. Wij informeren u graag over de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de Incoterms® 2010.

Belangrijke wijzigingen

  • DAT (Delivered at Terminal) is nu DPU (Delivered at Place Unloaded). De betekenis van de term blijft hetzelfde. De plaats moet nauwkeurig worden gespecificeerd, aangezien transport hubs vaak zeer groot zijn.
  • Het niveau van de vereiste verzekering in CIP (Carriage and Insurance Paid To) is veranderd. Aangezien CIP voor een ander doel wordt gebruikt (geproduceerde goederen) is het verzekeringsniveau naar een hoger niveau getild. Terminal Handling Charges (THC) zijn kosten die door de terminal operator in rekening worden gebracht. Deze kosten kunnen al dan niet door de vervoerder in zijn vrachttarieven worden opgenomen, de koper moet navragen of THC in de CPT-prijs is inbegrepen om verrassingen te voorkomen. Indien nodig kunnen verschillende dekkingsniveaus in de commerciële overeenkomst worden opgenomen.
  • Betere toerekening van de kosten van verkoper en koper. Voor beide partijen zijn de kosten waarvoor zij verantwoordelijk zijn verduidelijkt.
  • De vereiste verdeling van de verantwoordelijkheden voor de naleving van de maatregelen op het gebied van de beveiliging van het vervoer. 
  • Implementatie / verduidelijking van de mogelijkheid om eigen vervoer uit te voeren (in plaats van vervoer door een derde partij).

Waar kan Mazars u mee helpen?

Incoterms zijn vooral bedoeld om de taken, kosten en risico's van het wereldwijde of internationale transport en de levering van goederen duidelijk te communiceren. Mazars en Pellicaan kunnen u helpen met juridische, btw- en douanegerelateerde vragen met betrekking tot de Incoterms® 2010, de overgang naar de Incoterms® 2020 en de veranderingen in de Incoterms 2020®.

Meer weten?

Heeft u vragen over de Incoterms® 2020? Neem dan contact op met Eline Polak van Mazars per e-mail of telefoon: +31 (0)88 277 23 25 of Alexander den Hollander van Pellicaan per e-mail of telefoon: +31 (0)88 277 16 15. Zij helpen u graag verder.

Meer informatie?