Samenwerken voor een veiliger en duurzamer online Nederland

25 mei 2022 – Per 1 juni 2022 start het Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) R&D-samenwerkingsproject en kunt u als mkb-bedrijf een aanvraag indienen voor een innovatieve samenwerking gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. In dit artikel gaan wij in op drie verschillende subsidiemogelijkheden voor innovatieve samenwerkingen.

Is thuiswerken ook niet meer weg te denken binnen uw bedrijf maar wilt u uw bedrijfsgegevens voor uzelf houden? Dit kan de kans op cybercriminaliteit verhogen. De verhoogde belangstelling voor digitale veiligheid zorgt voor innovatieve kansen en mooie samenwerkingen tussen bedrijven. Naast de bescherming van de online veiligheid, staat ook (het verhogen van de) duurzaamheid bovenaan de prioriteitenlijst. De Rijksoverheid investeert samen met ondernemers, kennisinstellingen, gemeenten en provincies in een energieneutrale en schonere toekomst door middel van subsidies.

Drie subsidieregelingen voor innovatieve samenwerkingen

Per 1 juni 2022 gaat het MIT R&D-samenwerkingsproject open en kunt u voor uw mkb-bedrijf een aanvraag indienen voor een R&D-samenwerking. Het samenwerkingsproject dient gericht te zijn op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een robot om op basis van vision techniek automatisch appels te plukken.

De Stimulering Duurzame Energieproductie en klimaattransitie (SDE++) gaat 28 juni 2022 open en is bedoeld voor bedrijven en (non-)profitinstellingen in sectoren als de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving. Met deze regeling worden zowel de productie van duurzame energie als CO2-verlaging gestimuleerd. Denk hierbij aan investeringen in zonnepanelen en bio(gas)vergisters.

Als u investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen   of duurzame energie, dan is de Energie-investeringsaftrek (EIA) erg interessant. Deze regeling levert u gemiddeld 11% nettovoordeel op en een lagere energierekening. Er is voor 2022 een budget van €149 miljoen beschikbaar en die is nog lang niet op.

Ruime ervaring met goedgekeurde subsidieaanvragen

Weet u niet hoe u kunt beginnen met het aanvragen van een subsidie? Verhoog de slaagkans van uw subsidieaanvraag en schakel de specialisten van Leap in. Zij zorgen bovendien voor een goede borging van deadlines en administratieve vereisten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij Mazars of met Huub Hendriks van Leap per e-mail. Zij helpen u graag verder.