Het internationale netwerk van Mazars Corporate Finance

14 mei 2020 - Het vinden van een geschikte koper voor een onderneming kan een uitdagend proces zijn. Een goede match tussen de kopende en verkopende partij is één van de belangrijkste aspecten voor een succesvolle overname. Nederland kent tal van mooie partijen om een onderneming aan te verkopen. Het is echter geen uitgemaakte zaak dat een Nederlandse koper ook de beste koper is.

Internationaal platform

Het is de laatste jaren steeds gebruikelijker dat voor het vinden van potentiële kopers buiten de landsgrenzen wordt gekeken. Om dit te faciliteren heeft  Mazars het Corporate Finance Cross Border (CFxB) netwerk. CFxB is het internationale platform van Mazars waar onze ervaren fusie- en overnameprofessionals wereldwijd proposities met elkaar delen om potentiële kopers en verkopers te identificeren. Daarnaast faciliteert het platform internationale communicatie en samenwerking. Hierdoor kunnen wij nog beter inspelen op de wensen van onze klant en kan eenvoudig gebruik worden gemaakt van specifieke expertise van collega’s in het buitenland. Deze collega’s kennen de markt en nog belangrijker, de lokale cultuur en gebruiken van het desbetreffende land.

Waardevol netwerk

Vanwege de almaar toenemende globalisering en internationale samenwerking is het CFxB-netwerk erg waardevol. Een goed voorbeeld hiervan is de verkoop van Flexfactory aan Actual Leader Group. Door ons daadkrachtige CFxB-netwerk waren wij in staat om binnen een paar dagen meerdere relevante potentiële kopers te identificeren. Vervolgens konden we binnen twee weken het contact leggen met de uiteindelijke koper om daarna ook snel op hoofdlijnen tot overeenstemming te komen. Meer informatie over deze transactie, die is uitgeroepen tot DCFA Deal of the Year 2019, vindt u hier.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze internationale samenwerking of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Aron de Jong per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 18 00. Hij helpt u graag verder.