Koppel verschillende softwareapplicaties en behaal efficiency

10 juni 2021 - Als werkgever maakt u vaak gebruik van verschillende softwareapplicaties. Hierbij valt te denken aan applicaties voor de boekhouding, de facturatie, planning & tijdregistratie, dashboarding, payroll en HR. De aanschaf van deze applicaties kan in eigen beheer plaatsvinden, maar eventueel ook door gebruik te maken van deze tools via een externe leverancier.

Softwareapplicaties werken vaak afzonderlijk van en naast elkaar. Dit leidt tot dubbele invoer van gegevens in meerdere systemen, en dit leidt weer tot een hogere foutgevoeligheid en een verlies aan tijd. Voor veel werkgevers en werknemers een punt van irritatie.

De verschillende software aanbieders onderkennen dit probleem gelukkig ook waardoor zij tegenwoordig hoog inzetten op de ‘koppelbaarheid’ van hun applicaties met andere tools. Hiermee kan voor werkgevers en werknemers een efficiency slag gemaakt worden.

Vaak zijn er standaard koppelingen mogelijk. Dat wil zeggen dat twee of meer software aanbieders samengewerkt hebben om de systemen aan elkaar te koppelen. Via deze standaard koppeling kunnen gegevens van de ene applicatie naar de andere worden gestuurd. Een voorbeeld is de periodieke loonjournaalpost die van de payroll applicatie naar de boekhouding applicatie wordt verzonden. Dit proces is volledig te automatiseren zonder tussenkomst van een handmatige actie.

Als er geen standaard koppeling beschikbaar is dan kan er gekeken worden naar een maatwerk connectie. Hierbij wordt gekeken naar de mogelijkheden die de systemen bieden om met elkaar te verbinden waardoor het uitleveren van gegevens mogelijk is.

Via koppelingen kunnen systemen beter met elkaar samenwerken en communiceren waarmee interne bedrijfsprocessen geoptimaliseerd worden. Mazars kan u ondersteunen bij het onderzoeken en adviseren van mogelijke koppelingen tussen de door u gebruikte software applicaties. De specialisten van Mazars vertellen u graag meer over deze mogelijkheden.

Meer weten?

Wilt u een nadere toelichting of meer informatie over bovenstaand? Neem dan contact op met uw vaste HR-payrollspecialist van Mazars of neem direct contact op met Reinier Burghout per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 1637. Zij helpen u graag verder.