Prinsjesdag 2020: Maatregelen btw & douane

Op Prinsjesdag zijn de plannen voor het komende jaar officieel bekendgemaakt. Mazars heeft de belangrijkste (fiscale) voorstellen uit het belastingpakket voor 2021 voor u op een rijtje gezet. Wat verandert er voor u?

Belastingplan

In het Belastingplan 2021 staan geen wijzigingen ten aanzien van btw en douane.

E-commercepakket

De verwachte inwerkingtreding van het btw e-commercepakket staat gepland voor 1 januari 2022. Voor Nederlandse ondernemers zijn daarbij de afschaffing van de vrijstelling voor kleine zendingen, de aansprakelijkheid van online platforms voor btw-heffing voor aankoop van online goederen en de uitbreiding van het MOSS (Mini One Stop Systeem) relevant.

IT-uitdagingen

In de Rijksbegroting is er aandacht voor de groei van het aantal douaneaangiften door e-commerce en de IT-uitdagingen die ontstaan door de Brexit en de implementatie van het e-commercepakket.

Webinar Prinsjesdag 2020

Op woensdag 16 september 2020 organiseerde Mazars een webinar waarin we de deelnemers hebben bijgepraat over de belangrijkste uitkomsten en maatregelen van Prinsjesdag 2020. Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om het webinar live te volgen, kunt u het gedeelte van het webinar over btw & douane hier terugkijken:

 

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over het Belastingplan 2021, de voorgestelde wijzigingen en wat dit voor u betekent? Neem dan contact op met Eline Polak per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 23 25. Zij helpt u graag verder.