SLIM-subsidie: subsidiabel investeren in continue verbetering

23 augustus 2021 - Veel bedrijven werken aan continue verbetering van hun interne organisatie. Deze verbeteringen kosten natuurlijk geld. Met behulp van de SLIM-subsidie, die van 1 september tot 30 september 2021 kan worden aangevraagd, kunnen bedrijven nu gesubsidieerd werken aan deze verbeteringen. Er is maar liefst 25.000 euro subsidie beschikbaar per project.

Rendement op de SLIM-subsidie

Voorbeeld: U wilt een HR-project uitvoeren met totale subsidiabele projectkosten van € 25.000:

Totale subsidiabele projectkosten

€ 25.000*

SLIM-subsidie 80%**

€ 20.000

Totale besparing

€ 20.000

Eigen investering

€ 5.000

*De maximale subsidiabele projectbegroting bedraagt € 31.250 voor een kleinbedrijf of € 41.667 voor een middenbedrijf.

** De maximale subsidie bedraagt € 25.000 per projectbegroting, hier komen ook de interne loonkosten voor subsidie in aanmerking.

Aanleidingen die kunnen spelen binnen uw bedrijf

  • (Strategische) wijzigingen in uw bedrijf, zoals een fusie, bedrijfsovername, groei of krimp, vereisen andere vaardigheden van uw werknemers.
  • Het anders organiseren van het werk om in te kunnen spelen op de huidige en toekomstige situatie.
  • Technologische ontwikkelingen zoals digitalisering vragen om een cultuurverandering binnen uw bedrijf.
  • U ervaart krapte op de arbeidsmarkt en zoekt naar mogelijkheden om een aantrekkelijkere werkgever te worden.
  • U heeft goede mensen in huis, maar wilt deze medewerkers graag aan uw bedrijf binden en hen verder laten ontwikkelen.
  • U wilt scholing van uw (flex)krachten beter organiseren.
  • U wilt als bedrijf een maatschappelijke bijdrage leveren en investeren in toekomstig talent door het aanbieden van praktijkleerplaatsen.

Kortom, wat er binnen uw bedrijf ook speelt, de SLIM-subsidie kan voor vele projecten worden ingezet. 

Komt uw bedrijf in aanmerking voor de SLIM-subsidie?

De volgende bedrijven kunnen in aanmerking komen voor de SLIM-subsidie:

  • Kleine ondernemingen: een onderneming met minder dan 50 werknemers en waarvan de jaaromzet of het jaarlijkse balanstotaal niet meer is dan € 10 miljoen.
  • Middelgrote ondernemingen: een onderneming met minder dan 250 werknemers en waarvan de jaaromzet niet meer dan € 50 miljoen is en/of het jaarlijkse balanstotaal niet meer dan € 43 miljoen is.

Mazars kan u helpen

Om te bepalen of de SLIM-subsidie ook voor uw bedrijf interessant is, hebben de HR Services specialisten van Mazars de Inventarisatietool SLIM-subsidie ontwikkeld. Deze tool maakt inzichtelijk of uw bedrijf in aanmerking komt voor de SLIM-subsidie en op welke thema’s de subsidie ingezet kan worden.

Hoe werkt het?

Als u gebruik wilt maken van onze gratis tool kunt u per e-mail (hrdienstverlening@mazars.nl) contact met ons opnemen. U ontvangt dan een persoonlijke link naar de tool. Vervolgens vult u (binnen ongeveer 5minuten) de vragen in. Op basis van de door u ingevulde informatie analyseren wij de mogelijkheden voor uw bedrijf en nemen we contact met u op om u te informeren over de uitkomst.

Meer weten?

Wilt u graag weten hoe u uw geplande projecten subsidiabel kunt uitvoeren? Of wilt u graag meer weten over de SLIM-subsidie? Neem dan contact met ons op via +31 (0)88 277 15 00 of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag.