Uitbreiding opzet Erkenningspaspoort goededoelenorganisaties

13 augustus 2020 - Toezichthouder CBF heeft de opzet van het Erkenningspaspoort voor goededoelenorganisaties uitgebreid. Alleen organisaties die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, komen voor de CBF-Erkenning in aanmerking. Deze organisaties moeten aantoonbaar bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig met geld omgaan, verantwoording afleggen en zich laten controleren wanneer nodig.

Wat verandert er in de opzet van het Erkenningspaspoort?

In de nieuwe opzet staat een toelichting over hoe de goededoelenorganisaties aan hun geld komen, de reserves en de fondsen. Ook zijn de cijfers van vorig jaar zichtbaar, zodat uw (potentiele) donateurs deze makkelijker kunnen vergelijken. Met deze kerngegevens kunnen de donateurs en andere belangstellenden snel inzicht krijgen in de inkomsten en bestedingen.

Aanvragen ANBI-status en CBF-Erkenning

Vanaf 2019 kunnen goededoelenorganisaties de CBF-Erkenning en de ANBI-status gezamenlijk aanvragen. Hierdoor worden de administratieve lasten verminderd. De kwaliteitsnormen van de CBF-Erkenningsregeling zijn gelijk aan het ANBI-toetsingskader.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten wat Mazars kan betekenen voor uw goededoelenorganisatie? Neem dan contact op met Dion Plouvier, Director Goededoelenorganisaties, per e-mail of per telefoon: +31 (0)6 12 01 07 77 of met Sander Boomman, Sectorleider Public, per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 12 27. Zij helpen u graag verder.