Europese commissie: uitstel nieuwe btw-regels voor de e-commercesector

12 mei 2020 – De Europese Commissie heeft voorgesteld de nieuwe btw-regels die gelden voor de e-commercesector binnen de EU uit te stellen tot 1 juli 2021.

Uitstel van de nieuwe btw-regels voorgesteld in het kader van het coronavirus

In principe treedt per 1 januari 2021 een pakket aan nieuwe btw-regels in het kader van e-commerce in werking. Door de uitdagingen die het coronavirus momenteel voor veel ondernemers en lokale belastingautoriteiten met zich meebrengt, heeft de Europese Commissie voorgesteld de inwerkingtreding van deze nieuwe regels met 6 maanden uit te stellen tot 1 juli 2021.

Of de nieuwe btw-regels van toepassing zijn op uw onderneming, hangt af van de activiteiten van uw onderneming. Wanneer uw onderneming één of meer van de volgende prestaties verricht, dan zijn de nieuwe btw-regels naar verwachting van toepassing:

  • Grensoverschrijdende B2C-diensten.
  • Intra-EU B2C-leveringen van goederen.
  • EU B2C-leveringen van goederen geïmporteerd vanuit niet-EU-landen tot een waarde van 150 euro.
  • Het faciliteren van transacties door platforms.

Wij laten u uiteraard weten of de nieuwe btw-regels definitief worden uitgesteld. In aanloop naar de nieuwe btw-regels, zullen wij daarnaast meer informatie over de inhoud van deze nieuwe regels op onze website publiceren. Houd u daarom onze website in de gaten.

Meer weten?

Wilt u toch graag alvast meer weten over de nieuwe btw-regels? Neem dan contact op met Eline Polak per e-mail of telefoon +31 (0)88 277 23 25 of met Michelle Stok per e-mail of telefoon +31 (0)88 277 16 08. Zij helpen u graag verder.