Update Richtlijnen voor de jaarverslaggeving: verslagjaar 2023

31 oktober 2022 - In bijgevoegde publicatie hebben wij de belangrijkste wijzigingen in de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving voor verslagjaar 2023 op een rij gezet. De wijzigingen betreffen onder meer de volgende onderwerpen: wijziging Besluit inhoud bestuursverslag, het onderscheid tussen vervangingsinvesteringen en groot onderhoud en de verwerking van vervangingsinvesteringen, de presentatie van Belasting personenauto’s en motorrijwielen (bpm) en wijzigingen in toelichtingsvereisten voor grote en middelgrote rechtspersonen.

Mazars kan u helpen

De wijzigingen in de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving kunnen invloed hebben op uw verslaggeving over 2023. Mazars kan u ondersteunen bij het verwerken van de wijzigingen in uw jaarrekening. Ook kunnen wij u helpen bij andere verslaggevingsvraagstukken op het gebied van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving, inclusief Titel 9 (Dutch GAAP) of IFRS. Wij kunnen ook trainingen voor u verzorgen op het gebied van Dutch GAAP en IFRS.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze publicatie of heeft u een andere vraag op het gebied van Dutch GAAP of IFRS? Neem dan contact op met Dingeman Manschot per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 10 70 of met Inge van Sloun per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 17 63. Zij helpen u graag verder.

Document

Update RJ verslagjaar 2023