24 november 2020 - Het coronavirus en alle maatregelen die zijn genomen om verdere verspreiding te voorkomen, houden uw organisatie, ons land en de hele wereld in zijn greep. Massaal thuiswerken, virtuele overleggen en elkaar minder vaak ‘in het echt’ ontmoeten, heeft de manier van (samen)werken flink veranderd. Wat in het begin misschien wel even spannend en leuk, of juist chaotisch en onzeker was, begint nu steeds structurelere vormen aan te nemen.
Werkbeleving
Deze verandering doet iets met de werkbeleving van werknemers en vereist ook van u als werkgever andere manieren van leidinggeven, communiceren en faciliteren. Hoe houdt u uw medewerkers gemotiveerd, betrokken, productief en vitaal in het coronatijdperk? Op welke manier kunt u de ervaringen die in de afgelopen periode zijn opgedaan, benutten om een goed thuiswerk- en HR-beleid voor de toekomst vorm te geven? En hoe zorgt u voor passende arbovoorzieningen en vergoedingen?
Waardevolle inzichten
Ons advies is om uw medewerkers actief bij deze vraagstukken te betrekken en te leren van hun ervaringen. Met ons Werkbelevingsonderzoek maken we deze ervaringen inzichtelijk en vergelijken we ze met uw eigen beleving en het huidige beleid. Bijvoorbeeld op het gebied van thuiswerken, leidinggeven, communicatie op afstand, binding met de organisatie, productiviteit en gezondheid. We stellen vast welke zaken al goed geregeld zijn, maar ook waar de verbeterpunten liggen en wat medewerkers wellicht anders ervaren dan hoe u dat als werkgever ziet.
Dit levert waardevolle inzichten op waarop u uw organisatie en HR-beleid kunt afstemmen. Zo kunt u inspelen op de behoeftes van zowel werkgever als werknemer, pakt u de ervaren nadelen aan en benut u de voordelen optimaal, ook na de crisistijd.
Meer weten?
Wilt u meer weten over het Werkbelevingsonderzoek? Neem dan contact op met Judy van Adrichem per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 19 44. Zij helpt u graag verder.