Hervé Hélias benoemd tot voorzitter van de Mazars Global Board

Parijs, 17 december 2018 - Mazars, een internationaal, geïntegreerd en onafhankelijk audit- en advieskantoor gespecialiseerd in audit, accountancy, juridisch en belastingadvies en consultancy, kondigt vandaag aan dat Hervé Helias de overstap maakt naar de functie van voorzitter van de Mazars Global Board.

Hélias werd in 2016 benoemd tot CEO van de Mazars Groep en volgt nu Philippe Castagnac op, die de afgelopen zeven jaar de functie van voorzitter van de Mazars Global Board en van 2011 tot en met 2016 de functie van CEO van de Groep met succes heeft bekleed. 

Hélias neemt meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van audit en consultancy met zich mee. Als accountant voor enkele van Mazars' grootste klanten, waaronder van 2000 tot en met 2009 BNP Paribas, is hij hoofd van de auditdienst, Global Business Unit PIE en Managing Partner van Mazars in Frankrijk geweest. Sinds 2012 combineerde hij deze taken met de functie van mede-bestuursvoorzitter van de Groep.

 "We zijn verheugd dat Hervé de functie van voorzitter van de Mazars Global Board op zich neemt in een periode van interessante groei voor Mazars," aldus Castagnac. "Hervé en ik hebben jarenlang nauw samengewerkt om Mazars uit te laten groeien tot de ongeëvenaarde en onafhankelijke mondiale speler die het bedrijf nu is. Samen met het mondiale managementteam van Mazars ben ik ervan overtuigd dat hij erin zal slagen het bedrijf naar een hoger plan te brengen en verder te bouwen aan Mazars' traditie van onafhankelijkheid, langetermijnvisie en topkwaliteit. Vanwege onze intensieve samenwerking in de afgelopen jaren, rekenen wij op een soepele, gestructureerde overdracht."

In de voorbije 75 jaar heeft Mazars een aanhoudende, onafgebroken groei doorgemaakt, die wordt toegeschreven aan het unieke, geïntegreerde model van het bedrijf. Sinds de oprichting in 1945 als een lokaal accountantskantoor in Rouen is het bedrijf nu uitgegroeid tot een erkende en gerespecteerde internationale speler die bijna 23.000 medewerkers in 89 landen en gebieden telt, zonder ooit zijn waarden te veronachtzamen of afbreuk te doen aan zijn basisbeginselen. 

"Onder leiding van oprichter Robert Mazars is ons bedrijf uitgegroeid tot een erkende specialist in audit en accountancy in Frankrijk. Door de visie en het leiderschap van Patrick de Cambourg is Mazars een volwaardige speler op het continent geworden met kantoren in de meeste Europese landen. De afgelopen vijftien jaar zijn we ook actief geworden buiten Europa en hebben we zakelijke activiteiten ontwikkeld in Azië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika", legt Castagnac uit.

Tegen een achtergrond van ongekende veranderingen versnelt Mazars haar eigen transformatie, zodat het ondernemers beter kan helpen om zelfverzekerd hun weg te vinden in de samenloop van hervormingen in de regelgeving, digitale omwentelingen en geopolitieke veranderlijkheid, die allemaal leiden tot grote druk en complexiteit rond de vraag hoe organisaties naleving, prestaties en duurzaamheid kunnen leveren.

"Toen ik dertig jaar geleden bij Mazars kwam, was mijn beslissing ingegeven door de waarden van Mazars. Deze zijn terug te zien in ons geïntegreerde model, dat onze klanten, werknemers en aandeelhouders een uniek perspectief biedt. Voortbouwend op de erfenis van Philippe Castagnac blijft Mazars dagelijks innoveren voor de integratie van analytische en digitale capaciteiten, waarbij wij ons multidisciplinaire en evenwichtige model ontwikkelen op basis van integratie en inclusiviteit. Wij blijven nieuwe, door technologie gedreven banen creëren en koesteren tegelijkertijd persoonlijke banden en grote belangstelling om onze klanten topkwaliteit te kunnen leveren," aldus Hélias.

Nadenkend over de uitdagingen waarvoor de bedrijfstak momenteel staat, vervolgt Hélias: "Onze sector kampt met een ongekend groot wantrouwen en het is onze gezamenlijke opdracht om het vertrouwen in onze bedrijfstak weer op peil te krijgen. Als een van de vele vestigingen van Mazars wereldwijs zal onze bedrage eruit bestaan om, indachtig onze visie "business for good", ervoor te zorgen dat al onze stakeholders van klanten en collega's tot toezichthouders en de burger profiteren van onze moderne werkwijze, onafhankelijke blik en op waarden gebaseerde cultuur."

Deze stap markeert de derde machtsoverdracht in het bestaan van Mazars en vindt plaats in een periode waarin de mondiale expansie van het bedrijf versnelt.

Over Mazars

Mazars is gespecialiseerd in accountancy, belastingadvies en consultancy. Vanuit kennis op deze vakgebieden werkt Mazars voor (internationale) ondernemingen, organisaties in de publieke sector, mkb-ondernemers en vermogende particulieren. Kwaliteit binnen ethische en wettelijke kaders is wat u van ons mag verwachten. Vertrouwen in ons oordeel is de reden dat wij bestaan. Mazars combineert diepgaande kennis van de regels van nu met de passie voor de uitdagingen van de toekomst. Zo dragen wij bij aan het duurzame rendement van klanten en aan de maatschappij.

Mazars in Nederland is onderdeel van de Mazars Groep, die actief is met 23.000 professionals in 89 landen. Deze groep kenmerkt zich door een geïntegreerd karakter en een goede internationale samenwerking.