Mazars versterkt fiscale praktijk met Roland de Jonge

6 februari 2018 – Mr Roland J. de Jonge (1973) is per 5 februari 2018 in dienst getreden als Director bij Mazars Accountants en Adviseurs. De Jonge gaat zich richten op het verder uitbreiden van de fiscale praktijk en de sector Technologie, Media & Telecom van Mazars in Amsterdam.

In 1998 is Roland zijn carrière gestart bij PwC waar hij is doorgegroeid naar Senior Tax Manager. In de fiscale praktijk bij PwC heeft hij zich beziggehouden met advisering over de structurering van internationale expansie, private wealth, eigendom, IP- en financiering. En daarnaast was hij verantwoordelijk voor de advisering van de DGA bij (internationale) structurering van acquisities, financiering en transfer pricing vraagstukken.

Sinds 2012 was hij eindverantwoordelijk voor de fiscale praktijk als Head of Tax bij Kop of Munt, een middelgroot accountancykantoor met een focus op de creatieve industrie. De werkzaamheden waren advisering omtrent managementparticipaties, wijzigingen in de (aandeelhouders)structuur, internationale expansie, acquisities, structurering van diverse activiteiten, bedrijfsopvolgingen en advisering van de DGA.

Roland heeft brede ervaring in de advisering van familiebedrijven en de DGA. Hij heeft o.a. voor opdrachtgevers in de creatieve industrie, zoals reclamebureaus, mediabedrijven, architectenbureaus en culturele instellingen gewerkt, en is goed genetwerkt in deze sector en overtuigd van de kansen daarin.

Naast zijn werkzaamheden als fiscalist is hij sinds 2015 ook actief in het bestuur van Stichting CineFonds, waar hij ook medeoprichter van is.

Over Mazars

Mazars is gespecialiseerd in accountancy, belastingadvies en consultancy. Mazars combineert diepgaande kennis van de regels van nu met de passie voor de uitdagingen van de toekomst. Zo draagt Mazars bij aan het duurzame rendement van (internationale) ondernemingen, organisaties in de publieke sector, mkb-ondernemers en vermogende particulieren.

Mazars in Nederland is onderdeel van de Mazars Groep, die actief is met 20.000 professionals in 86 landen. Deze groep kenmerkt zich door een geïntegreerd karakter en een goede internationale samenwerking.