SFDR – Quickscan voor vermogensbeheerders

De financiële sector speelt een belangrijke rol in de transformatie naar een duurzame, schone economie. Er zijn SFDR-richtlijnen (Sustainable Finance Disclosure Regulation) geformuleerd vanuit het actieplan ‘Duurzame Financiering’ dat de Europese Commissie in 2018 heeft gelanceerd. Deze richtlijnen schrijven voor op welke wijze de benodigde informatie gerapporteerd moet worden.

Wat betekent SFDR voor uw organisatie?

Om inzicht te geven in de vereisten die voor uw organisatie gelden, heeft Mazars voor u een quickscan ontwikkeld. Vooral wanneer u (nog) niet bezig bent met SFDR geeft deze quickscan snel inzicht in de verplichtingen die gelden voor informatieverstrekking vanuit SFDR voor vermogensbeheerders en ABI / ICBE beheerders. Ook voor AIMD light beheerders is de SFDR van toepassing.

Onder SFDR classificeren aanbieders hun producten als: producten die niet specifiek duurzaam zijn, producten die ecologische en/of sociale kenmerken promoten of duurzame beleggingen. Deze quickscan bevat voor iedere categorie een checklist met de vereisten op hoofdlijnen.

Bekijk de quickscan hieronder:

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over duurzame financiering en de rapportage daarover? Neem dan contact op met Carel van Oldenbeek per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 24 67. Hij helpt u graag verder.

Document

SFDR quickscan
SFDR quickscan