IFRS 15 voor de bouw- en vastgoedsector

Bedrijven in de bouw, civiele techniek en vastgoedontwikkeling staan op het punt een belangrijke standaard te implementeren waarin de nieuwe principes van omzetverantwoording (‘revenue recognition’) zijn opgenomen: IFRS 15.

IFRS 15 gaat uit van het concept van overdracht van ‘control’ voor de verantwoording van omzet, in plaats van de overdracht van risico’s of verkrijging van beloningen zoals voorheen. Contracten moeten worden opgesplitst in afzonderlijke prestatieverplichtingen, elk met hun eigen afweging voor de verantwoording van omzet.

We hebben het 5-stappen herkenningsmodel van IFRS 15 geanalyseerd en de implicaties voor de vastgoedsector in kaart gebracht.

Voor een uitwerking van de implicaties van deze nieuwe standaard voor de bouw- en vastgoedsector verwijzen wij u graag naar onderstaande publicatie.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze sectorgroep bouw & vastgoed? Neem dan contact op met Paul Schutjens per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 24 00 of met Ronald Plat per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 14 16.

Document

Mazars Insight - The new standard IFRS 15 on Revenue recognition.pdf

Mazars Insight - The new standard IFRS 15 on Revenue recognition.pdf