Strategische businessplanning

Het is belangrijk om na te denken over de toekomst van uw onderneming. Daarbij is het hebben van een plan cruciaal om succesvol te zijn. Echter is de dagelijkse leiding van een onderneming een fulltime bezigheid wat het vaak moeilijk maakt om tijd vrij te maken om naar de toekomst te kijken.

Eigen methodologie 

Mazars heeft een eigen methodologie ontwikkeld die u als ondernemer helpt om op een efficiënte en pragmatische manier inzicht te krijgen in uw strategie en doelstellingen op lange termijn. Het startpunt is een analyse van de huidige situatie en de situatie waar u over een aantal jaar graag wil staan of juist had willen staan. Op basis hiervan worden 'gaps' geïdentificeerd en actiepunten die als input dienen voor de rest van het proces. Deze eerste stap noemen wij: Optimize. Vervolgens gaan we in workshops aan de slag met u en het managementteam van uw onderneming om doelstellingen en bijbehorende acties te definiëren, alsmede KPI’s zodat de voortgang van de doelstellingen gemeten kunnen worden. De output is een to-the-point en pragmatisch plan op één pagina met een overzicht van uw doelstellingen, acties en KPI’s voor de komende drie tot vijf jaar.

Samenwerken met een voor u vertrouwde partij geeft u de tijd, inzicht en zekerheid om naar de toekomst te durven kijken. De business planners van Mazars, bestaande uit management consultants, sectorspecialisten en accountants, helpen u hier graag bij.

Na de afronding van dit proces kan Mazars u doorlopend blijven ondersteunen om ervoor te zorgen dat het plan succesvol uitgevoerd wordt en de doelstellingen van de onderneming verwezenlijkt worden.

Meer weten?

Voor strategiebepaling in het kader van (corona)crisis verwijzen we naar ons Reshape crisis recovery programma.