Anita de Casparis Partner | Global Head of Tax

15530 pano.jpg

Opleiding en werkervaring

  • Hogeschool voor Economische Studies, Amsterdam
  • Master Fiscaal Recht, Universiteit Tilburg

Sinds 1989 ben ik werkzaam bij Mazars als belastingadviseur. Ik ben actief in de nationale en internationale belastingpraktijk, waarbij ik ondernemers en vermogende particulieren fiscaal adviseer en begeleid.

Gedurende de jaren 2012 tot en met 2016 ben ik lid geweest van de Group Governance Council. Dit orgaan houdt namens de partners toezicht op de werkzaamheden van de Group Executive Board. Ik heb me met name bezig gehouden met de ontwikkeling van de partnership. Dit betreft zowel de grotere externe groeiprojecten zoals in Duitsland en China als de beoordeling van alle partnervoordrachten.

In 2017 ben ik benoemd tot Global Head of Tax bij Mazars. In de rol van Global Head of Tax ben ik breed verantwoordelijk voor de verdere professionalisering en uitbouw van tax binnen Mazars. Het continue aanscherpen van de visie op tax en onze strategie hierop, uiteraard in samenwerking met de Group Executive Board, is een belangrijk onderdeel van deze rol. Tot het takenpakket behoren verder de integratie van nieuwe tax praktijken in afzonderlijke Mazars landen, de verdere ontwikkeling van de reeds bestaande tax praktijken, het uitvoeren van kwaliteitsreviews en het optimaliseren van de samenwerking met andere servicelines en sectorspecialisatie. Als Global Head of Tax maak ik onderdeel uit van het Global Leadership Team.

Specialistische ervaring

Ik ben gespecialiseerd in onder andere:

  • Internationale fiscaliteit en sociale verzekeringsproblematiek inzake grensoverschrijdende arbeid, zowel voor expats als voor immigranten en emigranten.
  • Advisering op het gebied van inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en financiële planning.

Specifieke klantervaring

Als belastingadviseur heb ik specifieke ervaring opgedaan binnen de nationale en internationale belastingpraktijk. Daarbij ligt mijn focus op nationale en internationale organisaties en vermogende particulieren en expats.

Nevenfuncties

Naast mijn werkzaamheden bij Mazars heb ik diverse nevenfuncties, waaronder:

  • Lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
  • Bestuurslid Proefprocessenfonds Clara Wichmann

Meer informatie?

Pagina's gerelateerd aan Anita de Casparis