Jan-Willem Lowik Partner

53045 b pano.jpg

Opleiding en werkervaring

In 1999 heeft Jan-Willem de registeraccountantopleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Daarnaast heeft Jan-Willem in de loop der jaren diverse Masterclasses en cursussen gevolgd om zijn management- en adviesvaardigheden bij te spijkeren.

Na de afronding van zijn opleiding, startte Jan-Willem zijn loopbaan bij Ten Kate Huizinga Accountants en Adviseurs; eerst als controleleider, later als zelfstandig Registeraccountant. Later is Jan-Willem aangetreden als partner van deze organisatie, en werd hij in 2013 als non-executive director van de auditpraktijk benoemd.

Sinds de aansluiting van Ten Kate Huizinga bij Mazars per 1 januari 2018, is Jan-Willem als partner/aandeelhouder verbonden aan Mazars Nederland.

Specialistische ervaring

Jan-Willem is specialist in de bouwbranche. Zijn expertise zit met name in de benodigde verklaringen bij aanbestedingen (pre selectie traject), waarderingen onderhanden werk, bedrijfsovernames en liquiditeitsprognoses. Naast de bouwbranche is Jan-Willem specialist in de deurwaardersbranche.

Nevenfuncties

Jan-Willem is penningmeester bij Stichting het Winnend Paard, dat paardrijden voor gehandicapte kinderen verzorgt.