Kees Harteveld Partner | Sectorleider Financial services

30920 pano.jpg

Als accountant voor elke cliënt kwaliteit leveren. Dat is mijn belangrijkste drijfveer. Ik ben er van overtuigd dat dit vraagt om verdieping in de specifieke cliënt-situatie. Inlevingsvermogen is hierbij onmisbaar en hoeft mijn onafhankelijke positie als accountant niet aan te tasten. In mijn optiek is goede communicatie en samenwerking essentieel, zowel met cliënt als met collega’s.

Ik zie het als een uitdaging observaties vanuit controlewerk of een adviesopdracht helder te delen, met de juiste toon en op het geschikte moment.  

Niet alle beslissers in de financiële sector zijn bekend met onze propositie en manier van werken. Het is mijn ambitie de bekendheid van Mazars als professioneel accountant en adviseur in de financiële sector te vergroten. Het leveren van kwalitatief hoogwaardig werk is daarbij essentieel.

Opleiding en werkervaring

Kees studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit. Aan dezelfde universiteit behaalde hij in 1999 het accountantsdiploma. Vanaf 1996 is hij in de accountancy werkzaam. De eerste tien jaar bij PwC en vanaf 2006 bij Mazars. De opzet en uitbouw van de Financial Services praktijk van Mazars in Nederland was voor hem van meet af aan belangrijk.

Sinds 2009 is Kees partner van Mazars en leidt hij onze Financial Services praktijk. Als eindverantwoordelijk accountant bedient hij een breed scala aan cliënten vooral binnen de financiële sector.

Specialistische ervaring

Kees beschikt over ruime ervaring als eindverantwoordelijk accountant van verzekeraars, pensioenfondsen, beleggingsondernemingen, beleggingsinstellingen, financieringsmaatschappijen en leasebedrijven. Hij heeft specifieke kennis en veel ervaring met betrekking tot de relevante verslaggevingsregels (waaronder IFRS) en het toetsen van interne beheersing, waaronder interne beheersing in sterk geautomatiseerde omgevingen (ook bij Fintechs en Insurtechs). Kees beschikt over affiniteit met actuarieel getinte vragen en heeft ruime ervaring in het samenwerken met actuarissen.

Specifieke klantervaring

Kees heeft zowel ervaring met het bedienen van cliënten die deel uitmaken van een wereldwijde groep (zoals BNP Paribas en AXA) als middelgrote en kleinere cliënten met soms sterk lokale verankering. Verder beschikt Kees over ruime ervaring in het bedienen van cliënten waarbij diverse belanghebbenden vertegenwoordigd zijn in toezichthoudende- en/of bestuursorganen. Voor hem is het heel belangrijk elke klant aandacht en toewijding te geven op een wijze die past bij de context en de verwachtingen.

Nevenfuncties

Lid van de Sectorcommissie Verzekeraars en Pensioenfondsen (SVP) van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).