Mark Lucas Luijckx Partner | Lid Raad van Bestuur

53190 pano.jpg

De afgelopen jaren is het fiscale landschap en de rol van de belastingadviseur sterk veranderd. Organisaties moeten meer markt- en klantgericht werken. Daarnaast moeten wij rekening houden met de overheidswensen. Ook als Mazars ervaren wij vanuit de overheid een fors toegenomen regeldruk en zijn er strengere eisen bij de uitvoering van onze werkzaamheden. Om hiervoor een goede koers uit te zetten spelen kwaliteit, kennis, professionaliteit en integriteit een belangrijke rol.

Opleiding en werkervaring

  • Universiteit Leiden – LL.M in Nederlands recht en Fiscaal recht
  • Nyenrode Business University – Management van Professionele Dienstverlening
  • Executive Master of Business Administration (MBA)

In 1997 ben ik bij Mazars gestart binnen de Sectie Estate Planning in Rotterdam. En sinds 2006 ben ik als partner actief binnen onze organisatie. Ik heb mij volledig gespecialiseerd in de advisering van private clients. In 2012 trad ik toe tot het internationale Mazars Tax bestuur (Mazars Groep), waarbij ik onder andere verantwoordelijk was voor de verdere professionalisering en ontwikkeling van tax binnen de internationale owner-managed business markt. Tussen 2014 en 2016 vervulde ik binnen de Mazars Groep de functie van Deputy Head of Tax. Ik heb mij onder meer beziggehouden met de integratie van nieuwe tax praktijken in afzonderlijke Mazars landen, maar ook de ontwikkeling van de tax praktijken in bijvoorbeeld de Nordics. 

Raad van Bestuur Mazars Nederland

In september 2016 ben ik toegetreden tot de Raad van Bestuur. Naast mijn adviserende werkzaamheden voor de private clients zal ik vanuit mijn bestuursfunctie, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de Nederlandse belastingadviespraktijk, de koers uitzetten in het veranderende fiscale landschap. Als Mazars Tax en trusted advisers van onze klanten, kunnen wij met onze kennis en kunde duurzame waarde voor onze klant creëren.

Specialistische ervaring

Binnen mijn praktijk focus ik mij op de advisering van vermogende particulieren in de breedste zin van het woord, in het bijzonder op de (inter)nationale estate en tax planning.

Specifieke klantervaring

Vermogende particulieren opereren vaak nationaal als internationaal en hebben daarbij advies nodig over pre-immigratie of emigratie planning, tax compliance, bedrijfsopvolging en over het behoud en de bescherming van familievermogen. Onze werkwijze hierbij is een top down approach. We beginnen bij de natuurlijke persoon en werken zo door naar beneden naar de actieve vennootschap.

Nevenfuncties

Vanuit mijn persoonlijke motivatie om een maatschappelijke bijdrage te leveren ben ik actief als bestuurslid van diverse charitatieve instellingen. In die rol zet ik mij belangeloos in om de doelstellingen van deze instellingen te verwezenlijken, te adviseren en te controleren.

Verder ben ik als redacteur of vaste medewerker verbonden aan een aantal fiscale tijdschriften en ben ik docent bij de Nederlandse Orde voor Belastingadviseurs.