Michel Kee Partner | Governance, Risk & Compliance

Michel Kee v3.jpg

Er is een groeiende vraag naar advies en ondersteuning op het gebied van (corporate) governance, risk management, interne controle, compliance en internal audit, zowel in de private als publieke sector. 
Met de ruime ervaring die ik ‘in business’ heb mogen opdoen, sta ik voor een GRIC serviceaanpak die zich kenmerkt door: ‘business sense’, ‘teamwork’ en ‘pragmatiek’.

Opleiding en werkervaring

Na afronding van de studie aan de HES in Amsterdam (1984) heb ik - tijdens mijn dienstverband bij KPMG - de Nivra opleiding tot registeraccountant gevolgd (RA in 1989). In de 16 jaar bij KPMG heb ik ervaring opgedaan in zowel de algemene accountants- als consultancypraktijk.

In 2000 maakte ik de overstap naar het bedrijfsleven en heb sindsdien leiding gegeven aan internal audit teams van internationale bedrijven (9 jaar bij Heineken, 4 jaar bij TNT en 2.5 jaar bij Orpic in Oman).

Als GRIC partner bij Mazars, keer ik terug naar de consultancy met de ‘in business’ ervaring.

Specialistische ervaring

Mijn expertise ligt op het gebied van internal audit en samen met het Mazars GRIC team ondersteun ik klanten bij het opzetten, transformeren en uitvoeren (co/outsourcing) van internal audit activiteiten.

Daarnaast heb ik brede ervaring op het gebied van corporate governance, risicomanagement, interne controle frameworks, compliance frameworks, ethics programma’s etc.

Specifieke klant- en sectorervaring

Tijdens de 16 jaar bij KPMG heb ik vele klanten bediend van klein tot groot en over meerdere sectoren. Specifieke ervaring heb ik opgedaan in de financiële sector, voor zowel banken als verzekeraars en ben ik 3 jaar werkzaam geweest binnen de Marktgroep Financiële Dienstverlening.

De 16 jaar ‘in business’ ervaring heb ik opgedaan in de sectoren:

  • Consumer Products (Heineken);
  • Transport & Logistics (TNT);
  • Oil & Gas (Orpic/Oman).

In mijn leidinggevende rollen heb ik bovendien waardevolle internationale ervaring opgedaan en gewerkt met verschillende culturen.

Nevenfuncties

Vanaf eind 2014 ben ik voorzitter van de Raad van Advies van het Instituut van Internal Auditors (IIA) in Nederland. Voorheen ben ik 5 jaar (2010 - 2014) actief geweest in het bestuur van IIA, waarvan de laatste 3 jaar als voorzitter. Ook ben ik lid geweest van de Corporate Governance Commissie (2006 - 2010) en Internal Audit Commissie (2003 - 2009) van Nivra (NBA).