Remco Schoonderwoerd Partner | Familiebedrijven | Transport & Logistiek

74500 pano.jpg

Het contact met mensen, het werken met cijfers, de diversiteit en de noodzaak tot structureren, komen samen in dit vak. Dit maakt iedere dag weer tot een uitdagende en inspirerende dag met als doelstelling om kwalitatief goed werk te leveren en onze cliënten maximaal tevreden te stellen. Dat maakt dat ik al meer dan 20 jaar actief ben in dit vakgebied.

Opleiding en werkervaring

 • HBO Accountancy
 • NIVRA / Nyenrode Accountancy en Information Management 

Ik ben sinds 1996 werkzaam bij Mazars en sinds 1999 afgestudeerd als Registeraccountant. Ik treed als adviseur op van middelgrote en grote ondernemingen, veelal familiebedrijven, veelal in de sector Transport & Logistiek en veelal internationaal georiënteerd. Het is mijn taak om op ieder moment als sparringpartner met de ondernemer, maar vooral ook vanuit de ondernemer, mee te denken teneinde toegevoegde waarde voor de onderneming/ondernemer te leveren. 

Specialistische ervaring

Ik ondersteun ondernemers bij uiteenlopende vraagstukken, waaronder: 

 • Herstructureringen
 • Fusies en overnames
 • Herfinanciering
 • Bedrijfsoverdracht
 • Verbeteren van processen
 • Onderhandelingen of geschillen
 • Optimaliseren verhouding onderneming en ondernemer
 • Governancevraagstukken
 • Bedrijfsopvolging

Strategisch ondernemen
Daarnaast ben ik Optimize partner. Optimize is een unieke aanpak waarmee wij ondernemers langs de uitdagingen navigeren waarmee zij te maken hebben, zodat de ondernemer zich kan concentreren op de kernbedrijfsvoering en direct ondernemerssucces.

Specifieke klantervaring

 • Familiebedrijven
  Als marktleider Familiebedrijven heb ik veel ervaring met het werken voor familiebedrijven in verschillende sectoren, bijvoorbeeld Transport & Logistiek en groothandel. Het karakteristieke bij werken voor familiebedrijven is dat er naast de aandacht voor de onderneming (de zakelijke aspecten) ook aandacht moet zijn voor de visie, emoties en verhoudingen binnen de familie. Samen met de accountants, fiscalisten, overige adviseurs en juristen streef ik er naar om de risico’s in kaart te brengen, daarvoor oplossingen aan te dragen en te implementeren om zo de continuïteit van het familiebedrijf en de harmonie binnen de familie te borgen. Bekijk onze website voor meer informatie over Familiebedrijven.
   
 • Transport & logistiek
  Daarnaast heb ik ruime specifieke ervaring met ondernemingen uit de sector Transport & Logistiek, zoals wegtransport, expediteurs, cargadoors, scheepvaart en scheepsbouw, op- en overslag en douanediensten. In de sector Transport & Logistiek zijn een brede blik, aanpassingsvermogen en flexibiliteit essentieel om te overleven en in te kunnen spelen op de continue veranderingen. Ik attendeer onze cliënten en relaties op relevante ontwikkelingen en risico’s en denk mee over hoe zij hierop in kunnen spelen. Door mijn kennis en creativiteit samen te brengen in werkbare oplossingen, pleitbare standpunten en gerealiseerde projecten zet ik net dat stapje extra voor de cliënt. Bekijk onze website voor meer informatie over Transport & Logistiek.

Nevenfuncties

Naast mijn brede ervaringen met ondernemende ondernemingen heb ik ook affiniteit met sport, evenementen en goede doelen. Ik ben in verschillende rollen bij sportorganisaties, sportevenementen en goede doelenorganisaties betrokken (geweest). Momenteel ben ik bestuurder van een goede doelenstichting en lid van de Raad van Toezicht van Rotterdam Topsport. 

Ik deel graag mijn kennis en ervaring met vakgenoten en ondernemers. Daarom treed ik ook op als spreker op interne en externe bijeenkomsten. Bent u op zoek naar een spreker over de vraagstukken van ondernemers of de sector Transport & Logistiek? Neem dan contact op met Mazars University via +31 (0)88 277 12 34 of university@mazars.nl.

Meer informatie?

Pagina's gerelateerd aan Remco Schoonderwoerd

Over ons