René Scholten Partner

74452 pano.jpg

Persoonlijk quote / visie

Mijn ambitie is om bedrijven en ondernemers beter en sterker te maken door met hen te sparren. Hen Ik te help henen zaken in gang te zetten en te innoveren. Dit doe ik vanuit mijn achtergrond als accountant en trusted (familie-)business advisor.

Opleiding en werkervaring

René heeft de hbo-opleiding Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Enschede gevolgd. Later heeft hij de studie Accountancy (AA) aan de NOvAA afgerond. Na de afronding van zijn opleidingen heeft hij korte tijd gewerkt bij de Belastingdienst Ondernemingen, waarna hij zes jaar ervaring heeft opgedaan bij een bank.

In 1990 heeft René de overstap gemaakt naar Ten Kate Huizinga, waar hij startte als assistent accountant. Sinds 1995 bedient René zelfstandig het MKB als Accountant. In 2000 is hij toegetreden tot het partnercorps van Ten Kate Huizinga. Daarnaast was René van 2006 tot en met 2017, als directeur/ondernemer verantwoordelijk voor besluitvorming binnen Ten Kate Huizinga met gevolgen voor klanten, medewerkers en aandeelhouders.

Sinds de aansluiting van Ten Kate Huizinga bij Mazars per 1 januari 2018, is René als partner/aandeelhouder verbonden aan Mazars Nederland.

Specialistische ervaring

Als allround adviseur helpt René DGA-(familie)bedrijven en ondernemers met groei-ambities. René begeleidt start- en scale ups en helpt bij financieringen. Hij heeft dan ook een sectorspecialisme in de technologie.

Daarnaast kent René de dynamiek binnen familiebedrijven en neemt een plek in als vertrouwenspersoon voor de families. Ondernemingsissues zoals bedrijfsstrategie, finance advies, ondernemingsgroei en waarde creatie zijn voor hem dagelijkse adviesthema’s.

Nevenfuncties

René is penningmeester bij de oudste businessclub ‘Club van 10’ van FC Twente.