Ton Tuinier Partner | Voorzitter Raad van Bestuur

Ton Tuinier.jpg

Iedere organisatie vervult een bepaalde maatschappelijke rol in de samenleving, zo ook Mazars. Ik vind het belangrijk dat Mazars een bijdrage levert aan een duurzame samenleving. Vanuit mijn functie en persoonlijkheid kijk ik naar de facetten die wij binnen onze onderneming kunnen professionaliseren en naar de manier waarop Mazars aan de maatschappij en haar klanten bijdraagt. Met die maatschappelijke betrokkenheid kun je duurzaam waarde creëren. 

Opleiding en werkervaring

  • Executive Master of Business Administration (MBA)
  • Academie Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs
  • Hogeschool Utrecht, Economie en Recht

Na het afronden van mijn studie ben ik gestart bij Mazars als belastingadviseur. Sinds 1996 ben ik actief als partner. Mijn expertise ligt in corporate en internationale fiscale vraagstukken. 

Raad van Bestuur Mazars Nederland

Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de organisatie en onze mensen. Daarom maak ik sinds 2008 deel uit van de Raad van Bestuur van Mazars Nederland, waarbij ik van 2012 tot 2014 vicevoorzitter ben geweest. Sinds 2014 ben ik voorzitter van de Raad van Bestuur. In deze rol zet ik mij in om, vanuit onze functie binnen het maatschappelijke verkeer, een succesvolle maar vooral ook duurzame organisatie te creëren. In september 2016 is mijn rol als voorzitter van de Raad van Bestuur verlengd voor vier jaar.

“De Raad van Bestuur van Mazars hecht groot belang aan een op kwaliteit gerichte cultuur en het daarbij passende gedrag. Dit komt tot uiting in de manier waarop wij met elkaar omgaan binnen de organisatie, de teams en als individuen. Maar ook bij de interactie met onze opdrachtgevers, stakeholders en omgeving. In het streven naar een duurzaam rendement vinden wij het van groot belang te blijven investeren in de kwaliteit van mensen. Deze Raad van Bestuur wil waarde toevoegen aan zowel de organisatie als de maatschappij, aldus Ton Tuinier.

Lid Mazars Group Executive Board

Vanaf 1 januari 2017 maak ik deel uit van de Mazars Group Executive Board (GEB). De GEB is wereldwijd verantwoordelijk voor strategie, de operationele aansturing en uitvoering daarvan en het toezicht op Mazars partners wereldwijd. Mijn verantwoordelijkheden op hoofdlijnen zijn aansturing Europa, Quality, Risk en Training en de ontwikkeling van de Tax serviceline voor Mazars Group.