Digital transformation & IT consulting

Nieuwe technologieën en digitale ontwikkelingen gaan elke organisatie veranderen. Hoe u daarmee omgaat is dan ook een belangrijke vraag. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw klanten, aandeelhouders, werknemers en leveranciers.

U leest en hoort immers elke dag over zaken als de cloud, analytics, blockchain en robotics. Hoe kunt u deze ontwikkelingen op de juiste manier inzetten in uw strategie, waar liggen verbetermogelijkheden voor uw organisatie en bedrijfsvoering, hoe bindt u talenten, hoe kan beschikbare data omgezet worden naar inzichten die u verder kunnen brengen? Oftewel: waar liggen voor u de kansen? 

 • Ontwikkelen van een digitale strategie
  Vraagt u zich weleens af wat de impact van nieuwe technologieën is op uw organisatie? Wat de kansen en bedreigingen zijn? Wat het kost en wat het oplevert? En misschien nog belangrijker: waar gaat u beginnen? In dergelijke gevallen kan Mazars u ondersteunen. Wij bepalen samen met u waar nieuwe technologieën de strategische competenties en ambities van de organisatie (positief) kunnen beïnvloeden. Het opstellen van een visie en een strategisch programma (inclusief business case en roadmap) is een onderdeel van dit proces.
 • Optimaliseren van bedrijfsfuncties met behulp van nieuwe technologieën
  Hoe kunnen uw bedrijfsprocessen als Finance, HR, IT, Marketing & Sales geoptimaliseerd worden met behulp van bijvoorbeeld Data Analytics, Artificial Intelligence, Robotic Process Automation en Blockchain? Wij kunnen u inzicht geven in de best practices van deze nieuwe technologieën. Hiervoor wordt allereerst een analyse gemaakt om te achterhalen waar procesoptimalisatie en -verbetering mogelijk is. Vervolgens kan er gestart worden met een pilot of ‘proof of concept’. Samen met u stellen wij een verander- en implementatieprogramma op, zodat de nieuwe werkwijze, ondersteund door nieuwe technologie, succesvol in de organisatie uitgerold kan worden.
 • Gebruikmaken van beschikbare data en toepassen van analytics
  Wilt u weten hoe u meer uit uw beschikbare data kunt halen? Data van uw verkoop, productie, finance, inkoop en HR kunnen namelijk gebruikt worden om waardevolle inzichten te verkrijgen. Wij helpen u bij het definiëren van kansen in uw organisatie; het ontsluiten van beschikbare interne en externe data; het toepassen van diverse analytics-tools; het integreren van analytics in de werkprocessen; en het opzetten van dashboards ten behoeve van rapportages. Mazars helpt u van A tot Z om uw organisatie data-driven te maken; gereed voor de toekomst.
 • Selectie en implementatie van systemen en technologieën
  Digitalisering is een continu proces en dus is het goed om af en toe stil te staan bij welke technologieën, IT en systemen u op dit moment nodig heeft voor uw organisatie. Moet u bijvoorbeeld naar de cloud? Hoe ziet uw IT doelarchitectuur eruit? Wij voeren een analyse uit van de huidige systemen en processen. Op basis van uw strategie en knelpunten stellen wij vervolgens een passende IT doelarchitectuur op. Vervolgens bekijken wij de mogelijke scenario’s en oplossingen wat resulteert in de selectie van passende systemen en de implementatie daarvan.
 • Ondersteuning bij digitale transformatie
  Bij digitale transformatie komt veel kijken. Want hoe moet u die nieuwe bedrijfsprocessen en -systemen implementeren, en welke specialisten heeft u hiervoor nodig? Hoe kunt u uw stakeholders managen en houdt u grip op de risico’s? Oftewel: hoe blijft u in control gedurende het hele traject van digitale transformatie? Hier kan Mazars u in begeleiden. Wij stellen een plan van aanpak op, waarin onder andere de volgende aspecten worden meegenomen: business case, stakeholders, mogelijke risico’s en selectie van benodigde partners. Daarnaast ondersteunen wij u in de regie en uitvoering hiervan om uw doelstellingen te realiseren.

Mazars kan u helpen bij

Het gespecialiseerde team van Mazars kan u bij de verschillende facetten van Digital transformation & IT consulting ondersteunen. Vanuit de filosofie ‘think big, start small’ helpen wij u om uw digitale transformatie gefaseerd en beheerst vorm te geven, zodat u maximaal de kansen van nieuwe technologie weet te benutten.

Documenten

The future of work is digital
The future of work is digital
Mazars in the Netherlands Sustainability report 2021
Mazars in the Netherlands Sustainability report 2021