German Desk

De handelsbetrekkingen tussen Duitsland en Nederland dateren al van eeuwen geleden. Nederland en Duitsland zijn economisch gezien in diverse opzichten afhankelijk van elkaar. Dit biedt kansen voor zowel Nederlandse ondernemers die in Duitsland zaken willen doen, als Duitse ondernemers die in Nederland aan de slag willen. Om deze ondernemers optimaal te kunnen informeren en adviseren heeft Mazars de German Desk opgericht.

Wet- en regelgeving, subsidies en andere regelingen

Want ondanks de eeuwenoude handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland hebben beide landen uiteraard hun eigen wet- en regelgeving, subsidies en andere regelingen. De specialisten van de German Desk van Mazars kennen deze regelingen. En zij weten onder andere hoe ondernemers die zaken willen doen in Duitsland of Nederland van fiscale voordelen kunnen profiteren.

De specialisten van de German Desk van Mazars kunnen u adviseren en ondersteunen met expertise op verschillende vakgebieden, zoals accountancy, belastingzaken, subsidies, financiering, aan- en verkoopbegeleiding en juridische vraagstukken. Dit doen zij voor zowel Nederlandse bedrijven die investeren in Duitsland als voor Duitse bedrijven die zich in Nederland willen vestigen.

De voordelen

Wanneer u de hulp inschakelt van de German Desk van Mazars profiteert u van een aantal voordelen:

  • Tweetalige specialisten uit zowel Nederland als Duitsland
  • Uitgebreide kennis van de markt en relevante wet- en regelgeving
  • Grensoverschrijdende samenwerking
  • Goede kennis van zowel Nederlandse als Duitse tradities en gewoontes