Vastgoedfondsen en beleggingsbeheer

Beleggersgerichte oplossingen ter ondersteuning van uw vastgoedactiviteiten

Vastgoed is een aantrekkelijke vermogenscategorie voor beleggers. Vastgoed biedt het potentieel voor groei op lange termijn. Onze specialisten werken actief samen met vastgoedbeleggers, vastgoedfondsen en andere partijen actief in de vastgoedmarkt om de juiste kansen te vinden in een markt waar een succesvol resultaat mede afhangt van regelgeving, belastingheffing en locatie.

Onze aanpak

Beleggers wenden zich tot de vastgoedmarkt als bron van langetermijngroei in een decor van grillige aandelenmarkten en economische onzekerheid. Voor institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen is vastgoed vaak een aantrekkelijke beleggingscategorie vanwege hun potentieel voor stabiele kasstromen en kapitaalgroei. Vastgoed kent echter zo zijn eigen specifieke risico's, vooral omdat onze steden veranderen en consumenten zich minder richten op fysieke winkelbestemmingen. Andere belangrijke uitdagingen in de sector zijn de complexe wetgevings- en belastingwijzigingen, diversificatie van investeringsstrategieën, internationalisering en nieuwe markten, verduurzaming, maatschappelijk verantwoord ondernemen en de subjectiviteit bij de bepaling van de waardering van vastgoed.

Ons vastgoedteam biedt een scala aan audit-, advies- en fiscale diensten voor het behalen van strategisch voordeel. Elke professional is een specialist in zijn of haar vakgebied en streeft ernaar de dienstverlening af te stemmen op uw specifieke behoeften en doelstellingen.

Bij Mazars werken we voor een brede doorsnede van vastgoedbeleggers, waaronder vastgoedfondsen, vastgoedeigenaren, family offices, vermogensbeheerders, internationale investeringsstructuren, pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. Wij bieden een breed scala aan diensten aan voor onze klanten actief in het beleggen van vastgoed. Wij hebben een opsomming van deze diensten hieronder opgenomen.

Wat uw uitdagingen en ambities ook zijn, wij bieden u het advies en de begeleiding die daarbij passen.

Onze diensten

  • Jaarrekeningcontrole
  • Accounting & Outsourcing Services
  • Fiscale structurering en compliance
  • Advisering op het gebied van compliance, risicomanagement en governance
  • Advisering rondom vastgoedtransacties
  • Financiële modellering
  • Advisering op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen
  • IT Consulting & Data Analytics

Submit RFP