Woningcorporaties

Maatwerkoplossingen voor een essentiële dienst die de samenleving ondersteunt

Woningcorporaties opereren in onzekere economische tijden, waarbij zowel de financiële druk als druk vanuit regelgeving op de voorgrond staan. Het waarborgen van operationeel succes en het ontwikkelen en behouden van duurzaam bezit zijn van cruciaal belang. Wij bieden een scala aan audit-, advies- en fiscale diensten om sociale verhuurders te helpen bij hun grootste uitdagingen. 

Onze aanpak  

Sociale huisvesting speelt een essentiële rol in de samenleving, maar de wereld waarin woningcorporaties en overheidsinstellingen actief zijn, staat voor grote uitdagingen. Verschuivingen in het beleidskader, economische beperkingen, strengere regelgeving, publieke opinie en een essentiële bijdrage aan de realisatie van klimaatdoelstellingen zetten de sector verder onder druk. 

Mazars is een toonaangevende aanbieder van professionele diensten aan de sector woningcorporaties. We hebben inzicht in de vele uitdagingen waar sociale verhuurders mee te maken hebben, zoals de noodzaak om nieuwe woningen te bouwen, bestaande bouw te renoveren, te verduurzamen en te voldoen aan het huur- en gebiedsontwikkelingsbeleid. Wij begrijpen dat er oog voor detail nodig is bij exploitanten om diensten van hoge kwaliteit te kunnen leveren en de veiligheid van de bewoners te garanderen.  

Wij mogen inmiddels een groot aantal woningcorporaties en van diverse omvang tot onze klant rekenen.  

Met onze sectorspecifieke kennis en brede ervaring kunnen wij u en uw corporatie ondersteunen bij uw uitdagingen zoals: 

  • Het financieren van niet-DAEB activiteiten en toekomstige financiële rentabiliteit. 
  • Het regelgevend toezicht en veranderend overheidsbeleid. 
  • Het verbeteren van datakwaliteit en beheersing van processen middels process mining (bijv. in het dagelijks onderhoudsproces). 
  • Het in kaart brengen van IT-risico’s en de beheersing ervan (bijv. op het gebied van cyber- en datasecurity). 
  • Het optimaliseren van fiscale meerjarenplanning en -strategie. 
  • De kwaliteitsassurance en niet voldoen aan de veiligheidseisen. 

Ons multidisciplinaire team heeft passie voor hun werk en erkent de cruciale rol die sociale huisvesting speelt binnen de samenleving. Samen kunnen zij u audit-, risico-, assurance- en adviesdiensten bieden die zijn afgestemd op uw behoeften. 

U heeft één aanspreekpunt dat een team van ervaren professionals aanstuurt die zich verdiepen in uw specifieke behoeften.  

Onze diensten  

Submit RFP

Documenten

Brochure Maatschappelijke organisaties in beweging
Mazars OSINT Benchmark 2020 - Woningcorporaties.pdf