Retail

Wij helpen u floreren in een transformerende markt

De retail maakt een reeks aardverschuivingen door. Veranderend consumentengedrag, opkomende technologieën en een geglobaliseerde markt leiden tot disrupties, terwijl ook de winkelervaring is verbeterd en multichannelretail wordt ondersteund. Onze klantenkring is breed en divers waardoor we voor iedere onderneming een passende oplossing kunnen bieden. Onze experts zijn dus goed toegerust om u met bruikbare inzichten en praktische bedrijfsoplossingen te adviseren en te begeleiden in een complexe markt.

Onze aanpak voor retail 

In de retail veroorzaken verschillende factoren een grote omwenteling, waaronder de opkomst van e-commerce, duurzaamheid, internationalisering en nieuwe businessmodellen. Omgaan met deze veranderingen in de sector is een uitdaging. Om succes te boeken moeten bedrijven effectieve strategieën ontwikkelen en doorvoeren, veranderingen in goede banen leiden, nieuwe technologieën toepassen en zich op de juiste markten richten.

Bij Mazars hebben wij een team gespecialiseerde retail professionals met toonaangevende ervaring in de sector. Wij bieden een compleet scala aan diensten om aan uw behoeften te voldoen. Onze internationale aanwezigheid geeft ons niet alleen een bredere blik op de sector, maar stelt ons ook in staat om sectorspecialisten uit onze hele organisatie samen te brengen om alle technische expertise te benutten.

Wij werken met u samen voor inzicht in de uitdagingen waar u voor staat en vinden met u de juiste oplossingen voor uw langetermijnstrategie. Onze audit-, advies- en fiscale deskundigen helpen o.a. bij:

Het afstemmen van uw organisatie op nieuwe marktkansen in de retail
Of het nu gaat om het oprichten van nieuwe bedrijven, het toetreden tot nieuwe of groeimarkten of het afstoten van niet-strategische activa, wij begeleiden u bij acquisities of samenwerkingsprojecten met financiële, juridische en fiscale ondersteuning, waarbij wij rekening houden met lokale specifieke aspecten en regelgeving.

Het optimaliseren en borgen van uw activiteiten
Om uw bedrijfsvoering te verbeteren en te waarborgen ondersteunt ons team u bij het beoordelen van de kwaliteit van aanbieders en het auditen van derden. Wij helpen bij het herzien van contractuele verplichtingen, het monitoren van uw franchises door het auditen van winkels en het versterken van de controle over uw distributienetwerken, waarmee we fraude voorkomen.

Het verhogen van resultaten om waarde te creëren
Het is van essentieel belang om het concurrentievermogen van uw bedrijf en de relevantie voor de consument te verhogen. Wij ondersteunen de ontwikkeling van uw multichannel strategieën en verbeteren uw digitale prestaties met betrouwbare technologie en databeheer, zodat u verkopen kunt voorspellen, de logistiek kunt optimaliseren en inzicht kunt krijgen in de wensen van de consument. Onze experts helpen u ook bij het stimuleren van betekenisvolle veranderingen door milieu-, sociale en governance principes (ESG) in uw langetermijnstrategie op te nemen. Hierdoor worden de toeleveringsketens traceerbaar en wordt er waarde voor uw bedrijf gecreëerd.

Submit RFP

Document

New EU VAT Rules For E-commerce