Referentie: De Paauw Rodepa

November 2017 - De Paauw / Rodepa is een onderneming die zich richt op de handel in kunststofafvalstromen en de recycling van kunststofafval tot waardevolle grondstof voor de kunststofindustrie. De Paauw heeft veel expertise op het gebied van wereldhandel in afvalstromen en is AEO gecertificeerd. Rodepa produceert per klant specifiek kwalitatief hoogwaardige recyclaten uit kunststofafval middels wassen, vermaling en extrusie. In 2016 realiseerde De Paauw / Rodepa een omzet van € 52 miljoen. De groep heeft circa 90 medewerkers in dienst.

Deal type

  • Verkoop minderheidsbelang

Deal

  • Rodepa Holding B.V. heeft een minderheidsbelang in het aandelenkapitaal van Rodepa Vastgoed B.V. verkocht aan ING Corporate Investments B.V.

De opdracht

  • Opstellen verkoopdocumentatie en benaderen potentiële kopers
  • Adviseren en begeleiden bij de onderhandelingen met betrekking tot de prijs en transactiestructuur
  • Adviseren en begeleiden bij het due diligence onderzoek
  • Adviseren bij de totstandkoming van de transactiedocumentatie

De klant over onze dienstverlening

“Wij zijn gespecialiseerd in de recycling van kunststofafval. Het vinden en selecteren van een investeringspartner die goed bij ons past is wel heel wat anders. Daarom hebben wij Mazars Corporate Finance gevraagd ons daarbij te ondersteunen. Het Corporate Finance team heeft uitstekend werk verricht en met ING Corporate Investments hebben we samen de juiste partner voor ons gevonden.” - Roy de Paauw, algemeen directeur