Column Pieter Tra | December: de donkere maand

1 december 2022 - Deze definitie van de maand december klinkt nogal negatief. Zeker als daarbij de volgende weerspreuk wordt meegenomen: ‘December zacht en dikwijls regen, geeft weinig hoop op rijke zegen’.

Is het daadwerkelijk zo negatief in het ondernemersklimaat van de transport en logistiek ondernemers? Wat ik hoor in onze markt is het geluid dat het zeker spannend is, maar tegelijk komen er vele positieve en creatieve geluiden naar boven! De huidige wet- en regelgeving, die dagelijks verandert, vraagt continu om aanpassingen in de operatie. Ondernemers besteden dan ook veel energie aan deze aanpassingen om zo te blijven voldoen aan de spelregels.

En daarnaast is het ook de economische tijd die ervaren wordt als een achtbaan. Een tijd van schaarste op de arbeidsmarkt, de hoge energieprijzen, de veranderingen van transportstromen, de vele aanwezige voorraden etc. Om de juiste koers voor uw onderneming te bepalen is kalmte, creativiteit, doortastendheid en communicatie vereist.

Het is voor mij en mijn collega’s een voorrecht om u hierbij te ondersteunen.

Ik wens u veel energie en succes om deze “donkere maand” te gebruiken om voor te sorteren op weg naar een mooie en bestendige toekomst.

Pieter Tra

Interessant voor u: