Een timemanagementsysteem als basis voor uw payroll

4 oktober 2022 - De Covid-19 pandemie heeft een enorme impact (gehad) op de economie. Aan de andere kant heeft de pandemie ook geleid tot nieuwe inzichten. Een goed voorbeeld hiervan is het ‘remote werken’, oftewel het op afstand werken. Voor bepaalde bedrijfstakken of dienstverlenende organisaties is het niet nodig voor medewerkers om altijd naar kantoor komen. Vanuit huis of zelfs vanaf een locatie in het buitenland kunnen de werkzaamheden op dezelfde manier worden uitgevoerd.

Als gevolg van bovenstaande zien wij dat de vraag naar een goede plannings- / tijdregistratietool vanuit de markt toeneemt. Deze tool heeft nog eens extra meerwaarde als het dan ook nog (in)direct gekoppeld kan worden met de payroll.

De personeelsbezetting, koppeling met het digitale kloksysteem, het plannen en registreren van uren op bepaalde projecten of het opvoeren van overwerk door de medewerkers kan door middel van zo’n tool simpel worden vastgelegd. Dit zorgt ervoor dat managers, Finance, HR en de directie alles inzichtelijk hebben, ongeacht de locatie vanwaar de medewerker de werkzaamheden uitvoert.

Het aanbod van timemanagementsystemen is heel divers. Vaak richten deze tools zich op bepaalde bedrijfstakken waarmee ze zich van de concurrentie onderscheiden. Bij de keuze voor een bepaald systeem moet u vooraf dus goed in beeld hebben over welke functionaliteiten de tool moet beschikken om uw organisatie op de juiste wijze te ondersteunen.

De mogelijkheid tot koppelen met de payrollapplicatie kan de doorslag geven in het selectietraject. Een indirecte koppeling kan bijvoorbeeld op basis van een export-import file gerealiseerd worden. Een directe koppeling is automatisch, de data zal tussen de systemen uitgewisseld worden.

Meer weten?

Wilt u hulp bij het selecteren van een geschikt timemanagementsysteem of bent u benieuwd of u uw huidige systeem kan koppelen met de payroll(applicatie)? Neem dan contact op met uw vaste HR-payrollspecialist van Mazars of neem direct contact op met Reinier Burghout per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 1637. Zij helpen u graag verder.