Tijd om uw HR- en payrollprocessen verder te automatiseren

18 maart 2021 - HR-adviseurs zijn doorgaans veel tijd kwijt aan repetitieve HR- en salarisprocessen. Denk hierbij aan de administratieve rompslomp of data die verdeeld is over diverse bestanden. Bij het ontbreken van een HR-afdeling worden deze taken vaak uitgevoerd door het management. De tijd die ermee gemoeid is kan vaak beter of op een andere manier worden besteed. Ook het thuiswerken is sinds de coronacrisis niet alleen noodzaak maar ook steeds populairder. Belangrijk is dat de processen hier verder op afgestemd worden.

Automatiseren processen

Tegenwoordig kunnen veel HR- en salarisprocessen deels of volledig geautomatiseerd worden. De hedendaagse gecombineerde HR- en payrollsoftware biedt volop mogelijkheden om u als bedrijf te ontzorgen. In praktijk blijkt dat om uiteenlopende redenen deze automatisering niet of maar gedeeltelijk is toegepast.

Door repetitieve processen om te zetten in digitale workflows kunnen zaken zoals bijvoorbeeld on- en offboarding van personeel, verlofaanvragen en verzuimmanagement veel sneller en eenvoudiger worden afgewikkeld. Op deze manier kunnen het management, de HR-adviseur(s) en de medewerkers op hun beurt de persoonlijke taken chronologisch afronden binnen de keten.

Processen zullen altijd op dezelfde manier uitgevoerd worden, waarbij documenten zoals de digitaal ondertekende arbeidsovereenkomst of de opgaaf loonheffingen binnen de HR- en salarisapplicatie op een vaste plaats worden opgeslagen. Hiermee is de historie overzichtelijk geordend en eenvoudig te raadplegen.

Een ander voordeel is het monitoren van de voortgang van de verschillende workflows. Via een duidelijke tijdlijn kan bekeken worden wat de status is en wie er aan de beurt is voor het uitvoeren van de volgende taak binnen het proces.

Steeds meer bedrijven en hun HR-afdelingen stappen over naar een meer geautomatiseerde manier van werken. Dit scheelt tijd, verlaagt de foutkans en werkt een stuk prettiger.

Mazars kan u helpen

Onze specialisten kunnen u ondersteunen bij het automatiseren en digitaliseren van uw HR-processen. Er zijn diverse tools en applicaties beschikbaar om aan uw specifieke wensen te kunnen voldoen.

Meer weten?

Wilt u een nadere toelichting of meer informatie over het automatiseren en digitaliseren van uw HR-processen en wat voor u de voordelen zijn? Neem dan contact op met uw vaste HR Payroll specialist van Mazars of neem direct contact op met Reinier Burghout per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 16 37. Zij helpen u graag verder.