Mazars benoemt nieuwe Raad van Bestuur

12 januari 2021 – Mazars heeft een nieuwe Raad van Bestuur voor een periode van vier jaar. De nieuwe Raad van Bestuur bestaat uit Ton Tuinier (voorzitter), Peter Hopstaken, Mark Lucas Luijckx, Robert Jan de Rek en Frank Walta.

De Raad van Bestuur van Mazars hecht groot belang aan een op kwaliteit gerichte cultuur en daarbij passend gedrag. De kwaliteitsvisie blijft dan ook onverminderd gehandhaafd: ‘Mazars versterkt vertrouwen door toonaangevende kwaliteit’. Deze visie wordt herkend door externe stakeholders en intern beleefd en uitgedragen. De Mazars waarden zijn leidend in hoe we samenwerken met klanten, hoe we talent ontwikkelen en in de rol die we vervullen in de maatschappij. Deze waarden zijn het fundament van de groei van Mazars in Nederland en weerspiegelen de toewijding om verder te gaan verder dan wordt verwacht - vandaag en morgen.

Ton Tuinier: ‘’Meer dan ooit staat duurzaam ondernemen op onze agenda. Onze purpose gaat niet voor niets over een rechtvaardige en welvarende wereld en dat wij daaraan willen bijdragen. Persoonlijk ligt me dit ook na aan het hart. Dit kan niet alleen bij woorden blijven, daarvoor is de belofte te belangrijk. Als voorzitter zal ik dan ook met prioriteit leiding geven aan ons duurzaamheidsbeleid.’’

De Raad van Bestuur is er trots op dat Mazars mensen en klanten helpt om het beste uit zichzelf te halen en kansen te benutten. Mazars is het sterkst als we expertise, flexibiliteit en kennis combineren om antwoorden en innovatieve oplossingen te bieden die aansluiten bij behoeften van onze stakeholders. Voor middelgrote organisaties zijn wij de compacte accountants-, tax en adviesorganisatie met korte lijnen en veelal een Nederlandse vestiging in de buurt. Grote organisaties vinden bij ons de internationale expertise en een partnership die in veel landen voor ondersteuning kan zorgen. Mazars is zo groot of zo klein als nodig en de nieuwe Raad van Bestuur zal met alle groeiambities deze belofte blijven nastreven en waarborgen.

Over Ton Tuinier

Ton Tuinier (1960) is na het afronden van zijn studie in 1982 gestart als belastingadviseur bij Mazars. Sinds 1996 is hij partner bij Mazars. Tuinier maakt sinds 2008 deel uit van de Raad van Bestuur in Nederland en is sinds 2014 voorzitter en deze rol zal hij voortzetten voor de komende vier jaar. Vanaf 1 januari 2017 maakt hij tevens deel uit van de Mazars Group Executive Board (GEB). De GEB is wereldwijd verantwoordelijk voor strategie, de operationele aansturing en uitvoering daarvan en het toezicht op Mazars partners wereldwijd. Ton Tuinier zal ook die rol continueren voor dezelfde bestuurstermijn.

Over Peter Hopstaken

Peter Hopstaken (1962) is in 1987 als accountant gestart bij Mazars. Hij is sinds 2001 actief als auditpartner en is verantwoordelijk voor de Audit & assurance praktijk van Mazars in Nederland. Zijn expertise in het werk voor klanten ligt in controleopdrachten bij middelgrote tot grote bedrijven met internationale vertakkingen, alsmede not for profit organisaties (met name onderwijs). Hij maakt deel uit van de Global Audit Board van Mazars en is bestuurslid van de Stichting Foundation for Auditing Research. Peter Hopstaken is sinds 2014 lid van de Raad van Bestuur en continueert nu zijn rol als verantwoordelijke voor de Audit & assurance praktijk. Hij is daarnaast verantwoordelijk voor Compliance, quality monitoring en risk.

Over Mark Lucas Luijckx

Mark Lucas Luijckx (1972) heeft in 1996 zijn opleiding Nederlands Recht en Fiscaal Recht aan de Universiteit van Leiden afgerond. Sinds 1997 is hij werkzaam voor Mazars Private clients en sinds 2006 is hij partner. Daarnaast is hij als redacteur of vaste medewerker verbonden aan een aantal fiscale tijdschriften en is hij docent bij de Nederlandse Orde voor Belastingadviseurs. Zijn expertise ligt op het gebied van de internationale estate planning. Sinds 2016 is Mark Lucas Luijckx lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor de Tax praktijk.

Over Robert Jan de Rek

Robert Jan de Rek (1965) is sinds 1999 werkzaam bij Mazars in de accountantspraktijk en sinds 2006 als partner. Hij heeft als accountant van niet-controleplichtige organisaties een focus op familiebedrijven en de specifieke dienstverlening voor DGA’s. Daarnaast heeft hij een actieve rol bij de ontwikkeling van het verder automatiseren en integreren van administratieve processen bij klanten (Mazars Next dienstverlening). Robert Jan de Rek treedt toe tot de Raad van Bestuur en zal in die rol onder andere verantwoordelijk zijn voor de Accounting & outsourcing praktijk.

Over Frank Walta

Frank Walta (1970) is sinds 1989 werkzaam bij Mazars. Sinds 2005 is hij actief als partner in de Audit & assurance praktijk. In die rol is hij betrokken bij de controle van diverse grote en middelgrote nationaal en internationaal opererende ondernemingen. Tot zijn klantenkring behoren met name ondernemingen in de hospitality sector. Daarnaast is hij docent en examinator Externe Verslaggeving op Nyenrode Business Universiteit. Sinds 2017 werken we bij Mazars actief aan de veranderingen in processen, systemen en gedrag, die nodig zijn in het nastreven van onze kwaliteitsvisie. Frank Walta is sinds de start programmaleider van ons Veranderprogramma dat specifiek gericht is op deze noodzakelijke gedragsverandering. Hij gaat de komende periode in brede zin invulling geven aan human resource management gericht op cultuur & gedrag. Frank Walta zal de komende vier jaar de Raad van Bestuur versterken en zal in die rol verantwoordelijk zijn voor de Consultancy praktijk.

Over Mazars

Mazars is een internationale geïntegreerde accountants-, tax en adviesorganisatie. Wij nemen verantwoordelijkheid voor het vormgeven van een duurzame sector en willen bijdragen aan het creëren van een economische basis voor een eerlijke en welvarende wereld. Mazars opereert als een wereldwijde partnership met een geïntegreerd team van professionals op het gebied van audit, accountancy, tax en consultancy. Kwaliteit binnen ethische en wettelijke kaders is wat u van ons mag verwachten. Vertrouwen in ons oordeel is de reden dat wij bestaan. Met diepgaande kennis van regels en gedegen inzicht in de markt ondersteunen wij onze klanten en dragen wij bij aan de maatschappij. 

Mazars in Nederland is onderdeel van de Mazars Groep. Mazars Groep heeft 40.400 professionals die klanten over de hele wereld van dienst zijn: 24.400 professionals in meer dan 90 landen binnen de geïntegreerde Mazars partnership, en 16.000 professionals via de Mazars North America Alliance. 

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met Jolanda Voolstra per e-mail of per telefoon: +31 (0)88 277 13 33.