Mazars vormt Mazars North America Alliance

11 juli 2019 - Mazars, het internationale audit- en advieskantoor, heeft vandaag de vorming van de Mazars North America Alliance bekend gemaakt.

Deze alliantie vergroot de aanwezigheid van Mazars in de regio en biedt klanten toegang tot 40.000 professionals over de hele wereld

Mazars North America Alliance vergroot de geografische dekking in Noord-Amerika aanzienlijk, en geeft daarmee internationale klanten toegang tot nog eens 16.000 professionals van vijf grote accountants- en advieskantoren in de Verenigde Staten en Canada.

“Deze alliantie-overeenkomst is een doorbraak voor Mazars. We zijn al actief in de VS en Canada en de alliantie versterkt onze aanwezigheid in Noord-Amerika zodat we onze internationale klanten in deze regio nog beter van dienst kunnen zijn”, zegt Hervé Hélias, CEO & Voorzitter van Mazars Group.

Mazars North America Alliance is een samenwerkingsovereenkomst tussen Mazars en vijf vooraanstaande kantoren in de Verenigde Staten en Canada – BKD, Dixon Hughes Goodman, Moss Adams, Plante Moran (Amerikaanse kantoren) en MNP (Canadese kantoor). Geografisch gezien zullen deze vijf alliantie-organisaties een aanvulling vormen op Mazars USA en Mazars Canada, waarmee Mazars een volledige geografische dekking in Noord-Amerika bereikt.

Met deze alliantie heeft Mazars nu 40.000 professionals die klanten over de hele wereld van dienst zijn: 24.000 professionals in 89 landen en gebieden binnen de unieke, geïntegreerde Mazars partnership, en 16.000 professionals in de VS en Canada via Mazars North America Alliance. Op deze schaal en met dit brede aanbod van talent biedt Mazars individuele, consistente en hoogwaardige diensten aan haar klanten, waar ook ter wereld.

“De alliantie vergroot ons vermogen om onze internationale klanten wereldwijd van dienst te zijn. In een sterk geconcentreerde audit- en adviessector biedt deze alliantie een alternatief. We hebben al een lange geschiedenis in de samenwerking met deze vijf kantoren en delen dezelfde waarden op het gebied van kwaliteit, ethiek en professionaliteit. Alle vijf kantoren zijn aangesloten bij de PCAOB (de toezichthoudende instantie voor particuliere bedrijven in de VS) en vanuit de Mazars North America Alliance zullen zij in heel Noord-Amerika bijdragen aan de kwaliteit en expertise die onze grote klanten verwachten,” aldus Hélias.

“Met Mazars North America Alliance vergroot Mazars haar kritische massa om aan de behoeften van grote internationale ondernemingen te voldoen, in een tijd waarin er in Europa een verplichte rotatie van accountantskantoren is en waar het debat over de implementatie van joint audit in het VK relevant is”, concludeert Hélias.