Tommo Clason Senior Manager Governance, Risk & Compliance

Tommo Clason

PERSOONLIJK QUOTE / VISIE

Betrouwbare business partner met een brede ervaring op het gebied van: Internal Audit, Organisatie Verbetering, Governance, Risk Management & Compliance, Internal Control, Business Controlling en Finance Management. Ik ben bi-cultureel (Nederlands – Japans), empathisch en oprecht.

OPLEIDING EN WERKERVARING

Na afronding van mijn propedeuse Nederlands Recht (1997) en doctoraal Japanese Language & Culture aan de Universiteit Leiden (2002) ben ik aan de Rotterdam School of Management een MBA opleiding gaan volgen in International Management (2004). Vervolgens heb ik - tijdens mijn dienstverband bij de Toyota Groep - de opleiding tot Register Operational Auditor gevolgd (2008). Recentelijk heb ik aan Nyenrode Business University het Behavioral and Cultural Governance Program afgerond (2018-2019).

Vanuit mijn opdrachten heb ik een aantal keer een internal audit functie van scratch ingericht en opgebouwd.

Ik ben onder andere werkzaam geweest als:

  • Head of Internal Audit (CAE) van het Leids Universitair Medisch Centrum
  • Head of Internal Audit (CAE) van Generali Nederland
  • Concern Controller van Marente Care Services

In 2019 maakte ik de overstap naar de GRCS afdeling van Mazars waar ik mijn opgedane kennis van het internal audit vakgebied inzet voor onze externe klanten.

SPECIALISTISCHE ERVARING

Mijn expertise ligt op het gebied van internal audit en samen met het Mazars GRCS team ondersteun ik klanten bij het opzetten, transformeren en uitvoeren (co/outsourcing) van internal audit activiteiten.

Daarnaast heb ik brede ervaring op het gebied van Organizational Improvement, Governance, Risk Management & Compliance, Internal Control, Business Controlling en Finance Management.

SPECIFIEKE KLANTERVARING

In de afgelopen 15 jaar ben ik als internal auditor werkzaam geweest voor kleine en grote bedrijven binnen verschillende sectoren. Specifieke ervaring heb ik opgedaan in de financiële sector, voor zowel banken als verzekeraars.

De 15 jaar ‘in business’ ervaring heb ik opgedaan in de sectoren:

  • Insurance & Banking: (Assurant, Generali, Propertize, Handelsbanken);
  • CARE industry: (Marente Zorginstelling);
  • CURE industry: (Leids Universitair Medisch Centrum);
  • Automotive: (Denso, onderdeel van de Toyota Groep);
  • Onderwijs: (Universiteit Leiden)
  • Aviation and IT: (Lufthansa Systems)

In mijn leidinggevende rollen heb ik bovendien waardevolle internationale ervaring opgedaan en gewerkt met verschillende culturen. 

NEVENFUNCTIES

Vanaf eind 2019 ben ik Algemeen Bestuurslid van het Instituut van Internal Auditors (IIA) in Nederland. Daarnaast ben ik Algemeen Bestuurslid van Stichting Verenigde Register Operational Auditors (SVRO).

Meer informatie?

Pagina's gerelateerd aan Tommo Clason

Diensten